ࡱ> knjT?bjbj..>jDgDg||---8eL- 2= = = = = q!q!q!q1s1s1s1s1s1s1$ 46|1-q!q!q!q!q!1= = 41$$$q!= = q1$q!q1$$r/T0= @-!m/]110 2{/>7">70>70Dq!q!$q!q!q!q!q!11"&q!q!q! 2q!q!q!q!>7q!q!q!q!q!q!q!q!q!|c : Opis warunkw i przedmiotu NAJMU Warunki najmu: Umowa najmu zawarta bdzie na czas okre[lony od dnia podpisania umowy do dnia 31.07.2026 r. z mo|liwo[ci jego przedBu|enia o 1 rok na podstawie aneksu podpisanego przez obydwie Strony Umowy. Najemca bdzie wykorzystywaB pomieszczenia i wyposa|enie na prowadzenie dziaBalno[ci gastronomicznej dla pracownikw i go[ci Wynajmujcego. Wynajmujcy zastrzega sobie prawo do nieodpBatnego korzystania lub wyBczenia z u|ytkowania sali konsumpcyjnej. W takich przypadkach bd stosowane obni|enia wysoko[ci czynszu. W cenie czynszu za 1 m2 bd uwzgldnione koszty eksploatacji pomieszczeD (c.o. i klimatyzacji). Koszty zwizane z zu|yciem energii elektrycznej, z.w., c.w. i odprowadzania [ciekw Najemca bdzie pokrywaB zgodnie ze wskazaniami licznikw. Wywz odpadw komunalnych (odpady |ywno[ciowe), odpadw suchych i nieczysto[ci staBych Najemca bdzie pokrywaB zgodnie z faktyczn ilo[ci opr|nionych pojemnikw, ktre bd wyBcznie dla potrzeb Najemcy. Najemca zobowizuje si prowadzi dziaBalno[ gastronomiczn na swj koszt i rachunek z zachowaniem wszelkich wymogw sanitarnych, bezpieczeDstwa i higieny pracy oraz przeciwpo|arowych, zwizanych z przedmiotow dziaBalno[ci gastronomiczn, a tak|e wymogw w zakresie bezpieczeDstwa |ywno[ci i |ywienia, zgodnie z obowizujcymi w tym zakresie przepisami i ustaleniami niniejszej umowy. Nie dopuszcza si wykorzystywania przez Najemc wynajmowanych pomieszczeD na dziaBalno[ gastronomiczn prowadzon na rzecz dziaBalno[ci prowadzonej w innych lokalach lub na organizacj uroczysto[ci i innych spotkaD dla osb trzecich bez zgody Wynajmujcego. Najemca zobowizany jest do prowadzenia restauracji w ka|dy dzieD pracy Instytutu w godzinach 8.00-16.00. Najemca zapewni szeroki asortyment daD zimnych, daD gorcych, [niadaniowych, obiadowych, deserw, sBodyczy, przeksek, kanapek oraz napojw gorcych i chBodnych. Dania winny by ujte w jadBospisach dziennych. Najemca bdzie oferowaB w restauracji w trybie cigBym kanapki, wyroby ciastkarskie oraz napoje. Najemca musi oferowa zarwno kanapki z dodatkami misno-wdliniarskimi, jak i wegetariaDskie. Do godziny 12.00 restauracja zapewni dania gorce [niadaniowe, w tym tzw. zestaw [niadaniowy, ktrego koszt nie mo|e przekroczy 11 zB brutto. Na zestaw ten skBada si bdzie: danie [niadaniowe misne lub bezmisne oraz napj chBodny lub gorcy. Najemca powinien zapewni minimum dwa rodzaje daD [niadaniowych misnych i dwa rodzaje daD [niadaniowych bezmisnych. W godzinach 12.00-16.00 restauracja musi zapewnia nie mniej ni| dwa rodzaje zup i dwa rodzaje daD misnych oraz jedno danie bezmisne - peBnowarto[ciowe danie obiadowe, z mo|liwo[ci wyboru dowolnej kompozycji (np. porcja misa + ziemniaki/frytki/kasza/ry| /makaron + jarzyny gotowane lub surwka + kompot). Obiady bd wydawane w systemie bezabonamentowym. Ka|dego dnia Najemca zapewni w restauracji obiad, tzw. danie dnia, ktrego koszt nie mo|e przekroczy 15 zB bruttoDb        6 @ h j Ͽ~s~s~h~hZLZ>>Zh0Wh0WOJQJ\^Jh0Wh>OJQJ\^Jh0Wh-OJQJ\^Jh-5OJQJ^JhS=h5OJQJ^Jh^?}hU5OJQJ^Jhe:5OJQJ^JhUhU5OJQJ^JhUhfOJQJ^JhUhx OJQJ^JhGN7hx 5>*OJQJ^J3hGN7hx 5;B*CJ OJPJQJ^JaJ ph+hGN7hx 5;B*OJPJQJ^JphDb ` $ @h*$ & Fdha$gd$ & Fdha$gd/$ & Fdha$gd9p & F hhdh^hgdx $$D]Da$gdx $$Fdh]Fa$gdx   T  `  " $ >@Z\\ɿɱɤɗ|tffff||ɿh@sh~>*OJQJ^Jh@sh~>*h@shf>*OJQJ^Jh@shx OJQJ^Jh@shfOJQJ^JhgfhfOJQJ^Jhgfhx H*OJQJ^JhMv'OJQJ^Jhgfhx OJQJ^JhUhx 5OJQJ^JhUhx OJQJ^Jh0WhUOJQJ\^J(rt6>Dth$~yh^?}h+05OJQJ^Jh^?}hx 5OJQJ^Jh^?}hx OJQJ^Jh@sOJQJ^JhUOJQJ^Jhgfh3OJQJ^Jhgfh5OJQJ^Jhgfhx 5OJQJ^JhOJQJ^JhMv'OJQJ^Jhgfhx OJQJ^J/*@Hbdfhz*** +++,,l,, -..˾ː˾hgfhx >*OJQJ^JUh^?}hOJQJ^JhgfhOJQJ^Jh@sOJQJ^JhMv'OJQJ^Jhgfhx OJQJ^Jh^?}hx OJQJ^Jh@s5OJQJ^Jh^?}h*@5OJQJ^Jh^?}hx 5OJQJ^J2. Na obiad ten skBada si bdzie zestaw: zupa, drugie danie z surwk lub innym gotowanym daniem warzywnym, kompot lub sok. Najemca zobowizany jest zapewni szeroki i urozmaicony asortyment posiBkw, w tym w szczeglno[ci dania obiadowe powinny by urozmaicone i nie powtarza si w cigu jednego tygodnia. Receptura daD obiadowych winna by przygotowywana lub aprobowana przez uprawnionego technologa |ywno[ci, z uwzgldnieniem gramatury i kaloryczno[ci potraw optymalnej dla osb wykonujcych prac umysBow. Wszystkie podawane przez Najemc posiBki musz odpowiada najwy|szym standardom obowizujcym przy prowadzeniu dziaBalno[ci gastronomicznej tego rodzaju oraz musz by przygotowywane na bazie produktw o dobrej jako[ci. W miejscu sprzeda|y posiBkw wywieszony bdzie cennik informujcy o cenach i gramaturach poszczeglnych potraw / sztukach (zale|nie od rodzaju potrawy). Najemca na podstawie odrbnych zleceD bdzie przygotowywaB obsBug gastronomiczn uroczysto[ci i innych spotkaD organizowanych przez IPPT PAN (Wynajmujcego), wedBug jadBospisu ustalonego przez Strony oraz zapewni odpowiedni dla rangi uroczysto[ci obsBug kelnersk. Jednocze[nie Wynajmujcy zastrzega sobie uprawnienie do zlecania usBug gastronomicznych podczas uroczysto[ci i innych spotkaD podmiotom zewntrznym. Najemcy nie przysBuguje |adne roszczenie z tego tytuBu. SzczegBowe warunki najmu zawarte s w Istotnych postanowieniach umowy (zaBcznik nr 7 do Regulaminu). Przedmiot najmu: Przedmiotem najmu s pomieszczenia przeznaczone na dziaBalno[ gastronomiczn, o Bcznej powierzchni 202,00 m2, skBadajce si z pomieszczeD o nastpujcych parametrach: Pomieszczenia restauracji (parter) nr saliPrzeznaczenie pomieszczeniametra|01Kuchnia31,0002Przygotowalnia6,0003 Bufet11,8004Zmywalnia6,4005Magazyn6,7006Pomieszczenie porzdkowe3,7007Toaleta3,4008Pomieszczenie socjalne 6,5009Pomieszczenie na odpady3,7010WiatroBap4,9011Korytarz32,7012Sala konsumpcyjna85,20RAZEM202,00 W/w pomieszczenia nie s wyposa|one w jakikolwiek sprzt AGD, gastronomiczny itp. W pomieszczeniu restauracji znajduj si szafki podzlewozmywakowe w kolorze jasnoszarym. W pomieszczeniach restauracyjnych znajduj si zlewozmywaki i umywalki - w zale|no[ci od przeznaczenia pomieszczenia. Miejsca konsumpcyjne w restauracji wyposa|one s w stoliki. Najemca wyposa|y pomieszczenia w niezbdny sprzt gastronomiczny iAGD, dobrej jako[ci serwisy obiadowe i kawiarniane, sztuce, brakujce meble, itp.     DZP.261.448.2024.US ZaBcznik nr 2 do Regulaminu konkursu *l,./04p5t55627B7z7{oo $$Ifa$gdx $8dh7$8$H$^8a$gd$ & F dh7$8$H$^`a$gd9p$ & Fdh7$8$H$a$gdx $dh7$8$H$a$gdx $ & Fdh7$8$H$a$gd9p$ & Fdha$gd@s$ & Fdha$gd9p .. //0R0T000000 1223 34444 5L5P5V5j5n5p5r5t5v_-hGN7hx B*CJ OJPJQJ^JaJ ph%hGN7hx B*OJPJQJ^Jph%hgfhx B*OJPJQJ^JphhgfhBOJQJ^JhOJQJ^Jh@shx OJQJ^Jh@sh@sOJQJ^Jhgfhx 5OJQJ^JhMv'hx OJQJ\^JhMv'OJQJ^Jhgfhx OJQJ^Jt5564666b6n6p6r6t666627B7z77777777777777778888$8&8(8,8<8F8ֶրsssssfssssfssssfssssfssshGN7hQuOJQJ^JhGN7hx OJQJ^JhGN7hx 5OJQJ^J(hUhUB*H*OJPJQJ^Jph%hUhUB*OJPJQJ^JphhPB*OJPJQJ^JphhMv'B*OJPJQJ^Jph%hGN7hx B*OJPJQJ^Jph+hGN7hx 5>*B*OJPJQJ^Jph(z777777wkbV $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdQu{kd$$IfTF4F&&v&6    44 FapT $$Ifa$gdx 77777ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapT77777ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapT7888$8ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkdN$$IfTFF''v'6    44 FapT$8&8,8<8F8ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapTF8H8J8N888888888888888888&909296989J9L9T9V9X9\9^9n9p9z9|9~9999999999999:z:´%hGN7hx B*OJPJQJ^Jph *hGN7h-5OJQJ^Jh-5OJQJ^JhGN7h-5OJQJ^JhGN7h-OJQJ^JhGN7h>OJQJ^Jh>OJQJ^JhGN7hQuOJQJ^JhGN7hx OJQJ^J3F8H8N888ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapT88888ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapT88888ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapT888&909ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkdA$$IfTFF''v'6    44 FapT092989L9V9ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapTV9X9^9p9|9ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdx zkd$$IfTFF''v'6    44 FapT|9~9999ypd $$Ifa$gdx $Ifgdx $$Ifa$gdQuzkd$$IfTFF''v'6    44 FapT99999ymm $$Ifa$gd- $$Ifa$gd-zkdu $$IfTFF''v'6    44 FapT999z:.;<<rRRRR$ & F pdh7$8$H$^`a$gdx $hdh7$8$H$^ha$gdx zkd4 $$IfTFF''v'6    44 FapTz:::::::,;.;;<<<`<z<<<<<<================쳠~zz~zz~zz~zzi[hS=hCJOJQJ^JaJ h0Wh0WCJOJQJ^JaJh6jh6UhGN7hmOJQJ^JhGN7hx OJQJ^J%hGN7hx B*OJPJQJ^Jph%hGN7h9pB*OJPJQJ^Jph%h0Uh0UB*OJPJQJ^Jph%h0UhEwB*OJPJQJ^Jph%h0Uhx B*OJPJQJ^Jph#<========== ?N?P?R?T?$ &$^a$gdMv'gdugdu$ & F pdhx^`a$gdx ===>>>>>>?? ?L?N?P?R?T?³hGN7hmOJQJ^Jh6hLhuh.tCJ aJ hhuCJOJQJaJhuCJOJQJ^JaJ hGN7huCJOJQJ^JaJ h0Wh0WCJOJQJ^JaJh2CJOJQJ^JaJ< 0 0&P 1h:pu. A!n"n#n$% $$If!vh#v#vv#v:V F46,55v59/ /  / 4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ /  / 4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ /  / 4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ / / /  4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ /  / 4 FpT$$If!vh#v#vv#v:V F6,55v59/ /  / 4 FpT-x2 0@P`p2( 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p8XV~ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@66666_HmHnHsHtHD`D x NormalnyCJ_HaJmHsHtH\\ 1 NagBwek 1$<@&5CJ KH OJQJ\^JaJ XX  NagBwek 3$<@&5CJOJQJ\^JaJ NagBwek 4,NagBwek SIWZe$<$d%d&d'd-D@&M ̙NOPQ5CJ\aJJJ  NagBwek 6 <@&5CJ\aJJA J 1Domy[lna czcionka akapituPi@P  Standardowy4 l4a ,k ,1 Bez listy 88 mdtdh-D M T2T  ROZDZIAA SIWZ 5;CJ\aJLQL Tekst podstawowy 3xCJaJ# $Tabela - Siatka,Tabela - Siatka-SIWZL:V0a|4 ̙5CJ_HaJ8@28 %1NagBwek  p#:QB:1Styl2CJaJmHnHuHH 1 Spis tre[ci 1 d# dh6U a6 1 HiperBcze >*phWF^rF 1Normalny (Web)dd[$\$0)0 1 Numer stronyP& P 1OdwoBanie przypisu dolnegoH*T* T 1OdwoBanie przypisu koDcowegoH*4W 4 1 Pogrubienie5\4 4 1Stopka  p#<Q<1Style1CJaJmHnHuPP 1Tekst przypisu dolnegoCJaJT+T 1Tekst przypisu koDcowegoCJaJD,D 1 Wykaz zrdeB ^`F!F AEsLegenda2!$a$B*CJKH \ph8"8 AEsLegenda"5CJ\aJ020 AEsLegenda3#\@B@B@ x Tekst podstawowy$x:/Q:  NagBwek ZnakCJaJFbF ' Tekst dymka&CJOJQJ^JaJL/qL &Tekst dymka ZnakCJOJQJ^JaJN' N \OdwoBanie do komentarzaCJaJDD *\Tekst komentarza)CJaJBB )\Tekst komentarza ZnakBjB ,\Temat komentarza+5\H/H +\Temat komentarza Znak5\PK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭V @l8b묮7J3J:t7͍7o,q)נTi n7^R|y _o֛~ J%|,U-RЅre1m1oKLylȒLXr:b 8Hؓr(s KP, W02= $-O 8IdZ}r鋷/~?}ů3Z%7~ۏ^}^ ÎsW}7gϯw8EA痓腈;q P -Qձ'* xord|"C0hq*[{8pc(& T\REXXz76رX~gxuD.鑾M. .SAΨkM|l#@A{h"QRC5d"ٝk 0e^kppدPfaid#$c=Ęlq#DQvIb )C&]u q@p?Y4p~5x ֔D2XvY%vgv'{St{;Yb<' ]ٹc,g:G]|:Ӆ3Eq*u-hu+`l L/Na$J!|r+~wZ}7;nV䤳.7pSM!&ćrźinf?Ӭo&U$Äq3WgɇkԁGzޣOFҮR'ǚa>ٙ`W 82gK"n8$*JI f%Lّ^vVx::l}3m|PJJ5?k>}P!aIl8HTI wv-,6,n+P-jYTۃ_.C4`^gW9GzSq]=4.in6 =g٩V/B㲱CjS rcqXbmY)hFRf?c%;B=z!k ʒp!HuIAD$%QW@c]C4:O&O2@a7VKipůVlO'+WʁC"B1Иfe|7s(]G4 Ѭ^jOWn?фawBС@3IV6PK! ѐ'theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsM 0wooӺ&݈Э5 6?$Q ,.aic21h:qm@RN;d`o7gK(M&$R(.1r'JЊT8V"AȻHu}|$b{P8g/]QAsم(#L[PK-![Content_Types].xmlPK-!֧6 0_rels/.relsPK-!kytheme/theme/themeManager.xmlPK-!@theme/theme/theme1.xmlPK-! ѐ' theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsPK] g#j  .t5F8z:=T?!"(24*z7777$8F888809V9|999<T? #$%&')*+,-./013@ @H 0(  0(  B S  ?8 H *;ehah1w3z|~Meh^;;-_wwDE9:rsbces  A ce89V~  cch,=NQazP;t@(X4g!fB^ %Qu-0UuUa Io 4D[#ma K&m/@sKucc~e:mEw3.t@( g000*UnknownG.[x Times New Roman5Symbol3. .[x Arial7..{$ CalibriWTTE19E4408t00Yu Gothic5. .[`)TahomaC.,.{$ Calibri LightA$BCambria Math"1"Gg:f ' 'nnx0 3q@P ?x 2!xx  OPIS WARUNKW I PRZEDMIOTU NAJMUIPPTAdmin    Oh+'0 $0 P \ h t$OPIS WARUNKW I PRZEDMIOTU NAJMUIPPT Normal.dotmAdmin7Microsoft Office Word@ @(q9@;`@- ՜.+,0  hp  IPPT'  !OPIS WARUNKW I PRZEDMIOTU NAJMU Tytu  !"#$%&'()*+,-./012345789:;<=?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXY[\]^_`acdefghilmpRoot Entry F{A-o@Data 61Table>Z7WordDocument >jSummaryInformation(ZDocumentSummaryInformation8bMsoDataStorepj@-@-TW33IWEW1T1==2pj@-@-Item  PropertiesUCompObj {   F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q