ࡱ> bjbj4yyc^<^<IIIIIIII8J\kJTI|0JJJJJLLL{{{{{{{$bf{]ILLLLL{IIJJH:|OOOLIJIJ{OL{OOulxJ0y /MCw{P|0|!xȂ/MȂTxȂIxOLLL{{OLLL|LLLLȂLLLLLLLLL^<+ H:ZaBcznik nr 4 do SWZ 9/2023 Umowa nr & & & & & & . - projekt zawarta dnia & & & & & & & & .2023 roku w Nowym Mie[cie Lubawskim pomidzy: Szpitalem Powiatowym w Nowym Mie[cie Lubawskim spBk z ograniczon odpowiedzialno[ci z siedzib w Nowym Mie[cie Lubawskim przy ul. Mickiewicza 10, zarejestrowan w Krajowym Rejestrze Sdowym pod nr KRS 0000221698, NIP 8771418440, REGON 519638554, o kapitale zakBadowym w wysoko[ci: 15.544.000,00 zB, zwanym w dalszej tre[ci umowy Zamawiajcym, reprezentowanym przez BogumiBa Kurowskiego Dyrektora----------------------------------------------------------------------------------------------------- a ... ... reprezentowan/-ym przez & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & .& & & & & .. zwan/-ym w dalszej tre[ci umowy Wykonawc------------------------------------------------------- o tre[ci nastpujcej: 1 Umowa zostaBa zawarta w wyniku postpowania o udzielenie zamwienia publicznego przeprowadzonego na podstawie art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11 wrze[nia 2019 r. Prawo zamwieD publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2022, poz. 1710 z pzn. zm.). 2 1. Zamawiajcy zleca, a Wykonawca zlecenie przyjmuje i zobowizuje si do [wiadczenia na rzecz Zamawiajcego usBugi |ywienia pacjentw szpitala szczegBowo okre[lonej w zaBczniku nr 1 do niniejszej umowy i stanowicej jej integraln cz[. 2. Wykonawca zobowizuje si do wykonania zleconej usBugi z nale|yt staranno[ci. 3. Przygotowywanie posiBkw bdzie odbywaBo si w kuchni Wykonawcy znajdujcej si w & ...& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & , ktra speBnia wymagania sanitarno-epidemiologiczne, a kopie dokumentw to potwierdzajcych stanowi zaBcznik do oferty Wykonawcy. 4. Wykonawca zobowizuje si do dowo|enia posiBkw do Zamawiajcego nie mniej ni| 2 razy dziennie samochodem & & & ..& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & , ktry speBnia wymagania sanitarno-epidemiologiczne, a kopie dokumentw to potwierdzajcych stanowi zaBcznik do oferty Wykonawcy. 3 1. Liczba i rodzaj posiBkw, ktre Wykonawca zobowizany jest przygotowa i dostarczy do pomieszczenia dystrybucji posiBkw znajdujcego si w siedzibie Zamawiajcego, bdzie ustalana i przekazywana Wykonawcy: 1) od poniedziaBku do pitku na nr telefonu & & & & & lub faksu & & & & & ... lub adres poczty elektronicznej: & & & & & & & & & & & & & & & & & & . 2) w soboty, niedziele i [wita na nr telefonu & & & & & lub faksu & & & & & ... lub adres poczty elektronicznej: & & & & & & & & & & & & & & & & & & . . 2. Liczba i rodzaj posiBkw zale|y od liczby hospitalizowanych pacjentw. Dopuszcza si mo|liwo[ zwikszenia lub zmniejszenia w granicach 20% w cigu dnia przez Zamawiajcego ilo[ci zamwionych posiBkw, w stosunku do zBo|onego zamwienia. 3. Korekty podanych ilo[ci i rodzajw posiBkw mog by dokonywane przez Zamawiajcego ka|dego dnia w nastpujcym czasie: 1) do godz.6:00 korekta [niadania 2) do godz.10:30 korekta obiadu, podwieczorka, kolacji. 4. Osobami upowa|nionymi po stronie Wykonawcy do przyjmowania informacji dotyczcych zamwieD oraz korekty zamwieD s: dietetyk /kierownik kuchni /pracownik kuchni peBnicy dy|ur*. 4 1. Wykonawca zobowizany jest [wiadczy usBug przestrzegajc obowizujcych przepisw w zakresie przygotowania i dostarczania posiBkw oraz prowadzi nadzr wewntrzny. 2. Wykonawca odpowiada bezpo[rednio przed organami nadzorujco-kontrolujcymi za utrzymanie czysto[ci i re|imu sanitarnego zgodnego z obowizujcymi przepisami. 3. Zamawiajcy zastrzega sobie prawo wgldu do okresowych wynikw kontroli wewntrznej przeprowadzanej przez Wykonawc oraz prawo dokonywania audytw w trakcie przygotowywania posiBkw w pomieszczeniach kuchennych Wykonawcy. 4. Menu posiBkw bdzie ustalane i sporzdzone na pi[mie w okresie dekadowym przez dietetyka Wykonawcy posiadajcego do tego odpowiednie uprawnienia i kwalifikacje. Wykonawca zobowizany jest do przedstawienia jadBospisw dekadowych do akceptacji Zamawiajcego z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. 5 1. Strony o[wiadczaj, |e warto[ umowy wynosi: & & & & & & ... zB brutto (sBownie: & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & ..), w tym & .% podatku VAT. 2. Za wykonan usBug Wykonawcy bdzie przysBugiwa wynagrodzenie odpowiadajce iloczynowi cen jednostkowych i ilo[ci faktycznie wydanych posiBkw, powikszone o podatek VAT. Ceny jednostkowe posiBkw wyszczeglnione zostaBy w formularzu ofertowym stanowicym zaBcznik nr 2 do niniejszej umowy. 3. Zamawiajcy zapBaci Wykonawcy za wykonan usBug przelewem w terminie 21 dni od daty dorczenia Zamawiajcemu faktury, na rachunek bankowy Wykonawcy wskazany na fakturze i zgodny z wykazem podatnikw Vat prowadzonym przez Krajow Administracj Skarbow (ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarw i usBug (tekst jednolity Dz. U. z 2022 r., poz. 931 z pzn. zm.) 3 razy w miesicu: pierwszy raz za pierwsze 10 dni miesica, drugi raz po upBywie kolejnych 10 dni miesica, trzeci raz po upBywie 10 lub 11 lub 8 dni miesica  w zale|no[ci od liczby dni w danym miesicu kalendarzowym. 4. Faktury w formie papierowej Wykonawca zobowizany jest przesyBa na adres siedziby Zamawiajcego. 5. Zamiast formy papierowej, o ktrej mowa w ust. 6 Zamawiajcy dopuszcza mo|liwo[ wystawiania i przesyBania faktur, duplikatw faktur oraz ich korekt, a tak|e not obci|eniowych i not korygujcych w formacie pliku elektronicznego PDF z adresu poczty e-mail Wykonawcy: & & & & & & & & & & & & & & & & & & . na adres poczty e-mail:  HYPERLINK "mailto:sekretariat@szpitalnml.pl" sekretariat@szpitalnml.pl. 6. Je|eli w czasie obowizywania umowy wystpi zmiany cen materiaBw lub kosztw zwizanych z realizacj zamwienia, wynagrodzenie, o ktrym mowa w ust. 1 mo|e zosta zmienione. W przypadku wzrostu ceny danego materiaBu lub kosztu zwizanego z realizacj zamwienia (okre[lonego w 2 ust. 1) powy|ej 20% Wykonawca jest uprawniony zBo|y Zamawiajcemu pisemny wniosek o zmian umowy w zakresie wynagrodzenia wskazanego w ust. 1 z uwzgldnieniem zmiany ceny danego materiaBu lub kosztu zwizanego z realizacj zamwienia. Wniosek powinien zawiera uzasadnienie faktyczne, w tym wyliczenie kwoty wynagrodzenia Wykonawcy po zmianie cen, a tak|e dokumenty potwierdzajce zasadno[ wprowadzenia zmiany wynagrodzenia. 7. W sytuacji spadku ceny danego materiaBu lub kosztu zwizanego z realizacj zamwienia (okre[lonego w 2 ust. 1) powy|ej 20% Zamawiajcy jest uprawniony zBo|y Wykonawcy pisemny wniosek o zmian umowy w zakresie wynagrodzenia wskazanego w ust. 1 z uwzgldnieniem zmiany ceny danego materiaBu lub kosztu zwizanego z realizacj zamwienia. Wniosek powinien zawiera uzasadnienie faktyczne, w tym wyliczenie kwoty wynagrodzenia Wykonawcy po zmianie cen, a tak|e dokumenty potwierdzajce zasadno[ wprowadzenia zmiany wynagrodzenia. 8. Wniosek, o ktrym mowa w ust. 6 i 7 mo|na zBo|y nie pzniej ni| na 1 miesic przed upBywem terminu wykonania przedmiotu umowy, o ktrym mowa w 6. 9. Poziom zmiany cen materiaBw lub kosztw zwizanych z realizacj zamwienia uprawniajcy strony umowy do |dania zmiany wynagrodzenia ustala si na co najmniej 20% w stosunku do poziomu cen tych samych materiaBw lub kosztw przyjtych na podstawie oferty Wykonawcy w ustalonym wynagrodzeniu. Pocztkowy termin ustalenia zmiany wynagrodzenia ustala si na dzieD wzrostu wynagrodzenia ceny materiaBw lub kosztw zwizanych z realizacj zamwienia o 20% w stosunku do usBug niewykonanych. 10. Wykonawca o[wiadcza, |e nie zachodz w stosunku do Wykonawcy ani jego podwykonawcy przesBanki wykluczenia, o ktrych mowa art. 5k rozporzdzenia Rady (UE) nr 833/2014 z dnia 31 lipca 2014 r. dotyczcego [rodkw ograniczajcych w zwizku z dziaBaniami Rosji destabilizujcymi sytuacj na Ukrainie (Dz. Urz. UE nr L 229 z 31.7.2014, str. 1), w brzmieniu nadanym rozporzdzeniem Rady (UE) 2022/576 w sprawie zmiany rozporzdzenia (UE) nr 833/2014 dotyczcego [rodkw ograniczajcych w zwizku z dziaBaniami Rosji destabilizujcymi sytuacj na Ukrainie (Dz. Urz. UE nr L 111 z 8.4.2022, str. 1). 6 Umowa zostaje zawarta na okres 12 miesicy, poczwszy od dnia & & & & & & & & & do dnia & & & & & & & & & & & & . 7 1. Zamawiajcy wyznacza: inspektora bhp, pielgniark epidemiologiczn i szpitalnego dietetyka jako osoby upowa|nione do zgBaszania Wykonawcy na bie|co wszelkich uwag w zakresie [wiadczonej usBugi. 2. Na skutek trzykrotnego, w okresie jednego miesica kalendarzowego, stwierdzenia przez Zamawiajcego wadliwego wykonania usBugi przez Wykonawc, Wykonawca zobowizany jest do zapBaty Zamawiajcemu kary umownej w wysoko[ci 1500 zB (sBownie: jeden tysic piset zBotych 00/100). 3. Kar, o ktrej mowa w ust. 2, Wykonawca zapBaci na wskazany przez Zamawiajcego rachunek bankowy przelewem, w terminie 7 dni kalendarzowych od dnia dorczenia |dania Zamawiajcego zapBaty kary umownej. Zamawiajcy mo|e potrci kar umown z wynagrodzenia Wykonawcy, na co Wykonawca wyra|a nieodwoBaln zgod. 4. W przypadku nienale|ytego wykonania umowy w wyniku, ktrych Zamawiajcy poniesie szkod, Wykonawca zobowizany jest do pokrycia szkody w peBnej wysoko[ci. 5. Za niespeBnienie wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o prac osb realizujcych czynno[ci zwizane z przedmiotem umowy, Wykonawca zapBaci Zamawiajcemu kar, w wysoko[ci 500 zBotych od ka|dego ujawnionego przypadku, tj. ka|dej osoby. 6. Za niezBo|enie przez Wykonawc w wyznaczonym przez Zamawiajcego terminie |danego o[wiadczenia potwierdzajcego speBnienie wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o prac osb realizujcych czynno[ci zwizane z przedmiotem umowy, Wykonawca zapBaci Zamawiajcemu kar w wysoko[ci 500 zBotych. 7. Wykonawca zobowizany bdzie do usunicia naruszenia wskazanego w ust. 5 i 6 w terminie 7 dni od dnia wezwania przez Zamawiajcego, a nie usunicie skutkowa mo|e naliczeniem kary umownej w wysoko[ci 10% warto[ci umowy. 8. Aczna maksymalna wysoko[ kar umownych, ktrych strony mog dochodzi wynosi 20% warto[ci umowy brutto. 8 1. Wykonawca zobowizany jest do pisemnego wskazania Zamawiajcemu osb wyznaczonych do realizacji usBugi na rzecz Zamawiajcego w terminie 7 dni od daty zawarcia umowy. 2. Wykonawca o[wiadcza, |e osoby, o ktrych mowa w ust. 1 posiadaj kwalifikacje i uprawnienia niezbdne do realizacji usBugi. 9 1. Strony dopuszczaj mo|liwo[ wcze[niejszego rozwizania umowy za wypowiedzeniem. Okres wypowiedzenia wynosi trzy miesice. 2. Prawo rozwizania umowy, o ktrym mowa w ust. 1 nie przysBuguje w czasie wprowadzenia stanw podwy|szonej gotowo[ci obronnej paDstwa i w czasie wojny. 3. W przypadku, gdy Wykonawca nie wykonuje umowy, bdz wykonuje j w sposb wadliwy niezgodny z niniejsz umow, umowa mo|e zosta rozwizana bez zachowania okresu wypowiedzenia, po bezskutecznym pisemnym wezwaniu Wykonawcy do nale|ytego wykonania umowy. 4. Zamawiajcy mo|e rozwiza niniejsz umow z powodu braku mo|liwo[ci wywizania si z zobowizaD finansowych Zamawiajcego wobec Wykonawcy wynikajcych z niniejszej umowy za uprzednim 30 dniowym wypowiedzeniem. 5. Zamawiajcy mo|e odstpi od umowy w terminie 14 dni w przypadku wystpienia istotnej zmiany okoliczno[ci powodujcej, |e wykonanie umowy nie le|y w interesie publicznym, czego nie mo|na byBo przewidzie wchwili jej zawarcia, zawiadamiajc o tym Wykonawc na pi[mie w terminie 14 dni od powzicia wiadomo[ci o powy|szych okoliczno[ciach. 6. Zamawiajcy mo|e odstpi od umowy w terminie 14 dni od powzicia wiadomo[ci o jednym z ni|ej wymienionych przypadkw: a) zBo|enia wniosku o ogBoszenie upadBo[ci, likwidacji, postpowanie restrukturyzacyjne Wykonawcy b) Wykonawca z wBasnej winy przerwaB realizacj usBug na okres ponad 2 dni bez uprzedniego pisemnego uzgodnienia z Zamawiajcym, c) Wykonawca wykonuje usBugi niezgodnie z umow oraz niezgodnie z obowizujcymi przepisami lub normami. 7. Odstpienie od umowy powinno nastpi w formie pisemnej z podaniem uzasadnienia. 8. Odstpienie od umowy na podstawie okre[lonej w ust. 6 skutkuje naliczeniem przez Zamawiajcego kary umownej, o ktrej mowa w 7 ust. 2 w podwjnej wysoko[ci. 10 Wykonawca nie mo|e przenie[ zobowizaD Zamawiajcego na osob trzeci bez zgody Zamawiajcego. 11 Za przestrzeganie przepisw BHP i ppo|. przy [wiadczeniu usBugi odpowiedzialno[ ponosi Wykonawca. 12 1. Wszelkie zmiany umowy wymagaj formy pisemnej pod rygorem niewa|no[ci, z zastrze|eniem wyjtkw umow przewidzianych. 2. Strony dopuszczaj zmiany tre[ci umowy czasowe lub trwaBe w trakcie jej obowizywania, w przypadku gdy: a) zmiana dotyczy nieistotnych postanowieD zawartej umowy; b) podczas realizacji umowy wystpi nieprzewidywalne zdarzenia lub okoliczno[ci, jak w szczeglno[ci klski |ywioBowe i*8:FZ|~ > X b    k ҵ{m{_N== hVh CJOJQJ^JaJ hVhWCJOJQJ^JaJhn\CJOJQJ^JaJhSmCJOJQJ^JaJ hVh=aCJOJQJ^JaJ hVh2|CJOJQJ^JaJhVh=a5CJaJhVh2|5CJaJhSm5CJaJnHtHhVh2|5CJaJnHtHhVh5CJaJnHtHhV5CJaJnHtHhVh5CJaJnHtH:H~y f,D^`$a$gdmP$a$gdF $da$gdF $a$gd $a$gd $a$gd $a$gd $a$gd $a$gd gdk o z { | ,Lf2<ޱuj_jThVhF CJaJhVhw1CJaJhVh3CJaJhVh CJaJhVhSmCJaJnHtHh CJaJhSmhSmCJaJhVh2|CJaJnHtHhVh2|CJaJ hVh CJOJQJ^JaJ hVh=aCJOJQJ^JaJ hVh2|CJOJQJ^JaJ hVhlCJOJQJ^JaJBDJ *BFZ^`h &bf~!!Ƚ߱ߚߚߏߚߚ߽߄yhVhmPCJaJhVh&SCJaJhVhCJaJhVhiCJaJhVh3CJ\aJhVh{ECJ\aJhVh nCJaJhVhDCJaJhVh35CJaJhVh3CJaJhVhF CJaJhVhVrCJaJ,`h $!! !b"#f%'''( $a$gd) $da$gdF $da$gdF $a$gdF $a$gdmPgdmP$a$gdmP $a$gdmP$a$gdmP!!!!!'''(N)**2*+ +8+H+p+t+~++------- .<.H.\.`.l.~......// /(/4/F///ɺɺ}hVhA5CJaJhVCJaJhVh7RCJaJh CJaJhVhvCJaJhVhlCJaJhVh)B*CJaJphhVh)CJaJhVh3CJaJhVh,CJaJhVhmPCJaJhVhACJaJ.(+/0329\=>bB G GGGGGjIKN$*$1$7$8$H$a$gd[gd[ $da$gd[$a$gd $da$gd$a$gdSm$d^a$gdF $a$gdF $a$gd7R $*$a$gd)//0000223 3f3h33333355809ͼr[MB4B4Bh0hSmCJ\]aJhSmCJ\]aJh CJOJQJ^JaJ-jhVh~e0JCJOJQJU^JaJ$hVh 0JCJOJQJ^JaJ hVh~eCJOJQJ^JaJ)jhVh~eCJOJQJU^JaJ hVhCJOJQJ^JaJ hVh CJOJQJ^JaJ hVh&SCJOJQJ^JaJhVh CJOJQJaJ$hVh&SCJOJQJaJmHsH092949::=Z=\=^=====N>>>>&BbBfBG G GGRGTGGGGGHȷyyncYhVh[5aJhVh CJaJhVh[CJaJ hVh&SCJOJQJ^JaJ hVhCJOJQJ^JaJhVhCJaJ hVhrkqCJOJQJ^JaJ hVhSmCJOJQJ^JaJ hSmhSmCJOJQJ^JaJhSmCJOJQJ^JaJhSmCJ\]aJh0hSmCJ\]aJH,IKLLM8MMMMNODTTFUVV V"VXdYpY~YYYZȻգ}l[l[lPhVhdCCJaJ hVh&SCJOJQJ^JaJ hVh CJOJQJ^JaJhVh CJaJhVhSmCJaJhSmCJaJh[CJaJhVhWCJaJhVh M0J CJaJhVh[0J CJaJhVh[@CJaJhVh MCJaJhVh[CJaJhVh[5aJhVhrkq5aJNNO2QSDUVV V"V*VW~XXXYZ\f^agdF $da$gdF $a$gddC$a$gdF $da$gdF $da$gdO$a$gd[$a$gdW $da$gd[ZZ\\\\]]f^h^^aa b,b.btbvbb^ccPddddFeHeeeXfZfffVgXg(h޾zzzzzslslsl[ hVh)uCJOJQJ^JaJ hVh hVh)uhVh CJPJaJhVh)uCJPJaJhVh 5aJhVhO5aJhVh CJaJhVh CJaJhVhOCJaJ)hVh B*CJOJQJ^JaJph hVh CJOJQJ^JaJ hVhOCJOJQJ^JaJ#abcdFefffVgXgbg(h*h4h(ijvj$d*$1$7$8$H$^a$gdc$d^a$gdcgdc $da$gdF $a$gdF $da$gd)u $a$gdF $7$8$H$a$gdF (h*h4hh"i$i&i(ifkHҍ(*bxԒ֒ڒܒĔƔx¯nbQCh@CJOJQJ^JaJ hVh CJOJQJ^JaJhVh 5\aJ#hVhcCJOJQJ\^JaJ!hVhcB*CJaJphtHhVhcCJ]aJ#hVh CJOJQJ]^JaJ hVh CJOJQJ^JaJU#hVh CJOJQJ\^JaJhVh 5]aJhVh 5aJhVh CJaJhVh)uCJaJ inne zdarzenia losowe, ktre uniemo|liwiaj zrealizowanie przedmiotu zamwienia w sposb, w zakresie i w terminie przewidzianym w ofercie; c) w wyniku istotnej zmiany stosunkw speBnianie [wiadczenia byBoby poBczone z nadmiernymi trudno[ciami lub groziBoby, co najmniej jednej ze stron znaczn strat, a czego strony nie mogBy przewidzie przy zawarciu umowy  w przypadku istotnej zmiany stosunkw takiej jak znaczny wzrost cen surowcw, no[nikw energii, itp. d) dotyczy zmian koniecznych ze wzgldu na zmian powszechnie obowizujcych przepisw prawa, w szczeglno[ci stawek podatku VAT - w przypadku zaistnienia takich zmian. W przypadku zmiany podatku VAT cena brutto ulegnie zmianie przy podwy|szeniu bdz obni|eniu stawki podatku VAT. Zmiana taka nastpowa bdzie z chwil wej[cia w |ycie wBa[ciwych przepisw i dla swojej wa|no[ci nie wymaga zawarcia aneksu w formie pisemnej; e) dotyczy wydBu|enia terminu obowizywania umowy w przypadku niewykorzystania maksymalnej kwoty na jak zostaBa zawarta umowa w okresie jej obowizywania f) konieczno[ wprowadzenia zmiany wynika z okoliczno[ci, ktrych nie mo|na byBo przewidzie w ogBoszeniu o zamwieniu lub specyfikacji warunkw zamwienia. 3. Wprowadzenie zmian okre[lonych w ust. 2 wymaga uzasadnienia konieczno[ci zmiany i porozumienia stron oraz sporzdzenia aneksu do umowy, z zastrze|eniem wyjtkw umow przewidzianych. 13 W sprawach nie uregulowanych niniejsz umow stosuje si przepisy Kodeksu cywilnego oraz ustawy z dnia 11 wrze[nia 2019 r. Prawo zamwieD publicznych. 14 Umow sporzdzono w 2 jednakowych egzemplarzach , po jednym dla ka|dej ze stron. Wykonawca Zamawiajcy * je|eli dotyczy ZaBcznik nr 1 do umowy nr & & & . 1. Przedmiotem umowy jest usBuga |ywienia pacjentw Szpitala w Nowym Mie[cie Lubawskim sp. z o.o. polegajca na: 1) przygotowaniu w pomieszczeniach kuchennych Wykonawcy posiBkw w ilo[ciach nie przekraczajcych: [niadanie I 17 500 [niadanie II 2 600 obiad* 18 500 podwieczorek 2 700 kolacja I 18 500 kolacja II 30 dieta pBynna** 2 200 litrw * jednodaniowy (naprzemiennie: zupa z wkBadk misn i pieczywem lub drugie danie) ** w tym dla OddziaBu dziecicego: mleko (zawarto[ tBuszczu od 1,5-2%, kartonik) w ilo[ci 1 litra dziennie dostarczane razem ze [niadaniem oraz 2 litry zupy jarzynowej dziennie dostarczane razem z obiadem 2) dostarczaniu posiBkw dla oddziaBw szpitalnych Zamawiajcego do pomieszczenia dystrybucji posiBkw w szczelnie zamknitych termosach, oznakowanych zgodnie z kierunkiem dystrybucji (wskazanie oddziaBu szpitalnego). W/w ilo[ci stanowi zapotrzebowanie na okres trwania umowy, tj. na 12 miesicy. Poniewa| ilo[ci posiBkw zale| od liczby hospitalizowanych pacjentw, s to ilo[ci szacunkowe. Rozliczenie pomidzy Zamawiajcym a Wykonawc nastpowa bdzie na podstawie liczby faktycznie dostarczonych I [niadaD, II [niadaD, obiadw, podwieczorkw, I kolacji i II kolacji, a tak|e litrw faktycznie dostarczonej diety pBynnej. Wykonawca jest zobowizany do zabezpieczenia caBodobowego wy|ywienia wedBug diet w nieprzekraczalnych godzinach: - [niadanie I i II 7.30  8.00 - obiad i podwieczorek 12.00  13.00 - kolacja I i II 16.00  17.00. We wskazanych godzinach posiBki musz trafi do pacjentw. PosiBki bd dostarczane do Zamawiajcego nie mniej ni| 2 razy dziennie dla oddziaBw: dziecicego, chorb wewntrznych, ginekologiczno-poBo|niczego rooming-in, chirurgicznego  odcinek A oraz chirurgicznego  odcinek B. Ka|dorazowo po wydanym przez personel Zamawiajcego posiBku pracownicy Wykonawcy zobowizani s do odbioru z pomieszczenia dystrybucji posiBkw brudnych termosw oraz do ich mycia i dezynfekcji w pomieszczeniach wBasnych Wykonawcy. Zapewnienie termosw niezbdnych do dystrybucji posiBkw nale|y do obowizkw Wykonawcy. Rodzaje diet najcz[ciej stosowanych w szpitalu Zamawiajcego: - dieta podstawowa (oglna) - dieta Batwo strawna - dieta wysokobiaBkowa - dieta niskobiaBkowa - dieta bezglutenowa - dieta lekkostrawna z modyfikacjami konsystencji: dieta przecierana, dieta papkowata, dieta pBynna, dieta kleikowa - dieta z ograniczeniem Batwo przyswajalnych wglowodanw (cukrzycowa) - dieta ubogoenergetyczna - dieta z ograniczeniem tBuszczu - dieta z ograniczeniem substancji pobudzajcych wydzielanie soku |oBdkowego (wrzodowa) - dieta bogatoresztkowa (bogatobBonnikowa) - dieta ubogosolna. Ze wzgldu na liczb posiBkw skBadajcych si na caBodobowe wy|ywienie diety dostarczane do Zamawiajcego mo|na podzieli na III gBwne grupy: Grupa I  dieta cukrzycowa  6 posiBkw (I [niadanie, II [niadanie, obiad, podwieczorek, I kolacja, II kolacja)  dla cukrzycy typu I i pacjentw z insulin typu mieszanka ludzka Grupa II  dieta Batwo strawna dla dzieci, wrzodowa i inne wg wskazania Zamawiajcego  5 posiBkw (I [niadanie, II [niadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) Grupa III  dieta podstawowa, dieta Batwo strawna i pozostaBe diety prcz wymienionych w Grupie I i II - 3 posiBki ([niadanie, obiad, kolacja). Warto[ energetyczna poszczeglnych diet powinna ksztaBtowa si w granicy 2000-2400 kcal (w zale|no[ci od poszczeglnych czynnikw: wiek, pBe, stan zdrowia, nale|na masa ciaBa, stan od|ywienia, aktywno[ fizyczna), wyjtek stanowi dieta niskokaloryczna (1500-1800 kcal). Wykonawca zobowizany jest do dostarczania Zamawiajcemu jadBospisw dekadowych. W jadBospisach tych dla wszystkich diet musi by podawana gramatura posiBkw. Ponadto dla diet: Batwo strawnej, cukrzycowej, ubogoenergetycznej winny by podane warto[ci kaloryczne posiBkw. Wykonawca musi bezwzgldnie przestrzega gramatury poszczeglnych porcji |ywno[ciowych zalecanych przez dietetyka (porcja dla ka|dego pacjenta musi by porcjowana, jednakowa pod wzgldem wielko[ci porcji, gramatury, ilo[ci i grubo[ci plastrw, np. wdliny, sera oraz wszelkiego rodzaju porcji misnych, rybnych). PosiBki bezwzgldnie musz: - by wyporcjowane na ka|dy oddziaB na [niadania, podwieczorek i kolacje: wdlina, ser, masBo, dodatek warzywny lub owocowy, pieczywo itd. (dopuszcza si zapakowanie w formie wyporcjowanej w jednorazowych pojemnikach dla ka|dego pacjenta oddzielnie), - by wyporcjowane na ka|dy oddziaB na obiad: ziemniaki, miso, surwki itd. (dopuszcza si zapakowanie w formie wyporcjowanej w jednorazowych pojemnikach dla ka|dego pacjenta oddzielnie) - by dostarczane do Zamawiajcego w zapotrzebowanej liczbie i rodzaju diet (zgodnie z zamawianymi dietami), - mie odpowiedni temperatur, - by r|norodne oraz inne dla r|nych diet, - posiada odpowiedni kaloryczno[, - posiada walory estetyczne i smakowe, - zawiera wymagany procentowy udziaB wszystkich skBadnikw od|ywczych - zawiera surowe owoce i warzywa. W szczeglnych przypadkach (dot. pacjentw izolowanych) Zamawiajcy mo|e |da posiBkw wyporcjowanych w jednorazowych pojemnikach osobno dla pacjenta. Na podstawie dotychczasowego do[wiadczenia szacuje si, |e w trakcie realizacji umowy, liczba przypadkw wymagajcych ww. wyporcjowania nie powinna przekroczy 15. Oprcz napojw gorcych do [niadania i kolacji dodatkowo Wykonawca zobowizany jest dostarcza 2 razy dziennie na [niadanie i kolacj: - na OddziaB chorb wewntrznych 1 termos 5-litrowy z kranikiem napeBniony kaw zbo|ow lub herbat - na OddziaB chirurgiczny A (parter) i OddziaB chirurgiczny B (pitro) po 1 termosie ok. 3-litrowym z kranikiem napeBnionym kaw lub herbat. Zamawiajcy dopuszcza dostarczenie na kolacj pustych termosw oraz kawy zbo|owej, herbaty, mleka i cukru w formie pozwalajcej na samodzielne przygotowanie przez personel oddziaBu. W Zrod Popielcow, Wielki Pitek, Wielkanoc, Wigili Zwit Bo|ego Narodzenia nale|y uwzgldni potrawy tradycyjne, w tym dodatki cukiernicze. Zamawiajcy preferuje podawanie produktw takich jak: d|em, mid, serki w osobnych opakowaniach. Ponadto Wykonawca zobowizany jest do dostarczania zupy mlecznej do [niadania, natomiast do pozostaBych posiBkw, herbat, kakao lub kaw i mleko itp. wraz z cukrem (z uwzgldnieniem osb chorych na cukrzyc). Wykonawca zapewni Zamawiajcemu mo|liwo[ kontaktu z dietetykiem Wykonawcy. Wykonawca zobowizany jest do udostpnienia upowa|nionemu przedstawicielowi Zamawiajcego jednej porcji ka|dego posiBku w celu dokonania oceny organoleptycznej, kontroli wagi i estetyki zestawionego posiBku. W przypadku, gdy dostarczone posiBki bd niezgodne z wymaganiami Zamawiajcego okre[lonymi w tre[ci umowy, Wykonawca zobowizany jest do natychmiastowej wymiany wadliwej partii. W przypadku rozbie|no[ci w ocenie jako[ci dostarczanych posiBkw, Zamawiajcy na koszt Wykonawcy zleci wykonanie kontroli PaDstwowej Inspekcji Sanitarnej. Wykonawca zobowizany jest udostpni Zamawiajcemu na jego |danie protokoBy z ka|dorazowej kontroli Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej i badaD wody. Wykonawca zobowizany jest do ubezpieczenia od odpowiedzialno[ci cywilnej w zakresie udzielonego mu zamwienia, ktry powstanie w wyniku realizacji umowy, a ktrego skutki objte s umow ubezpieczenia. W przypadku jakiejkolwiek wypBaty dokonanej przez ubezpieczyciela, suma gwarancyjna musi zosta automatycznie odnowiona. Wykonawca zobowizany jest do przechowywania dla celw sanitarno  epidemiologicznych prbek posiBkw zgodnie z obowizujcymi w tym zakresie przepisami. Wykonawca jest zobowizany do zabierania od Zamawiajcego oraz utylizacji odpadw pokonsumpcyjnych na wBasny koszt. W tym celu musi dostarcza zamykane oddzielne pojemniki na odpady pokonsumpcyjne. Produkcja posiBkw odbywa si w kuchni Wykonawcy oddalonej maksymalnie do 50 km od siedziby Zamawiajcego, liczc przejazd po drogach publicznych. PosiBki powinny by przetransportowane w pojemnikach do siedziby Zamawiajcego i dostarczone do wskazanego miejsca dystrybucji posiBkw w siedzibie Zamawiajcego. Wykonawca na caBy okres obowizywania umowy musi dysponowa kuchni, w ktrej bdzie przygotowywa posiBki dla Zamawiajcego, [rodkiem transportu do przewozu posiBkw. Zalecane jest posiadanie dietetyka. Miejsce realizacji umowy: Szpital Powiatowy w Nowym Mie[cie Lubawskim sp. z o.o., ul. Mickiewicza 10, 13-300 Nowe Miasto Lubawskie. Zamawiajcy nie przewiduje udzielania zamwieD, o ktrych mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8. Zgodnie z art. 95 PZP, Zamawiajcy wymaga zatrudnienia przez Wykonawc na podstawie umowy o prac osb [wiadczcych przedmiotowe usBugi, je[li wykonanie tych czynno[ci polega na wykonaniu pracy w sposb okre[lony w art. 22 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jednolity Dz. U. z 2020 r., poz.1320 z pzn. zm.). Obowizek ten dotyczy czynno[ci wchodzcych w zakres: - przygotowywania posiBkw - dostarczania posiBkw. Wykonawca zobowizany jest do przedBo|enia Zamawiajcemu w terminie 7 dni od daty zawarcia umowy, imiennego wykazu ww. osb wraz z okre[leniem wykonywanych przez nie czynno[ci oraz z o[wiadczeniem potwierdzajcym zatrudnienie ich na podstawie umowy o prac i podaniem rodzaju umowy o prac (umowa na czas okre[lony/ nieokre[lony, wymiar etatu). O[wiadczenie powinno zawiera ponadto: - dokBadne okre[lenie podmiotu skBadajcego o[wiadczenie, - dat zBo|enia o[wiadczenia, - podpis osoby uprawnionej do zBo|enia o[wiadczenia w imieniu Wykonawcy lub Podwykonawcy. Analogiczny wykaz osb wraz z o[wiadczeniem dotyczcym zatrudnienia ww. osb na podstawie umow o prac i nie zaleganiu z wypBat wynagrodzenia na dzieD zBo|enia o[wiadczenia, Wykonawca zobowizany jest przedBo|y w terminie 7 dni, na ka|de |danie Zamawiajcego. Zamawiajcy na ka|dym etapie realizacji przedmiotu umowy ma prawo |dania udokumentowania przez Wykonawc faktu zatrudniania ww. osb na podstawie umowy o prac. Zamawiajcy w trakcie realizacji umowy, uprawniony jest do |dania wyja[nieD w przypadku wtpliwo[ci w zakresie potwierdzenia speBniania wymogu zatrudnienia przez Wykonawc na podstawie umowy o prac osb odpowiedzialnych za wykonywanie wskazanych powy|ej czynno[ci. NiezBo|enie przez Wykonawc w wyznaczonym przez Zamawiajcego terminie |danego dokumentu w celu potwierdzenia speBniania przez Wykonawc wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o prac, traktowane bdzie jako niespeBnienie przez Wykonawc wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o prac osb wykonujcych ww. czynno[ci i obBo|one bdzie sankcj wskazan w 7 projektu umowy stanowicego zaBcznik nr 4 do SWZ. Za niespeBnienie przez Wykonawc wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o prac osb w zakresie ww. czynno[ci, Zamawiajcy przewiduje sankcj w postaci obowizku zapBaty przez Wykonawc kary umownej w wysoko[ci okre[lonej w 7 projektu umowy (zaBcznik nr 4 do SWZ).     (bڒܒ ĔƔȔxz|$a$gd_$a$gdF $a$gdGr$a$gdF gdF $a$gdcm$$d*$1$7$8$H$^a$gdc ʘBD<>ɾɾɾɯِٝٝٝwswswswsoh2|h+wjh+wU h_h_CJOJQJ^JaJh_h_0JCJaJhhO6CJaJh_h_5aJ h_5aJhPCJaJhn\hn\CJaJhn\CJaJh_CJaJh_h_CJaJh_CJOJQJ^JaJh CJOJQJ^JaJ*ƖBh*D4~ʡ@ĦD|֧,$a$gdn\֩ʪ HJjҭ02T0*»fD$a$gdn\ lpP,8BDL$a$gd_gd_$a$gdn\.l"h]h$a$gd_$a$gd_ h_h_CJOJQJ^JaJh+wh~e21h:p. A!"#n$n% ^ 666666666vvvvvvvvv666668666666666666666666666666666666666666666666666666hH66666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666662 0@P`p2( 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p8XV~_HmHnHsHtHD`D Normalny*$_HmHnHsHtHf@f  NagBwek 2$ & F<@& 56CJOJQJ\]^JaJH@H  NagBwek 3$ & F@&a$5CJJA J Domy[lna czcionka akapituPiP 0 Standardowy4 l4a ,k , 0 Bez listy 0o0 WW8Num1z05o(*/* WW8Num1z1*/* WW8Num1z2*/!* WW8Num1z3*/1* WW8Num1z4*/A* WW8Num1z5*/Q* WW8Num1z6*/a* WW8Num1z7*/q* WW8Num1z8*/* WW8Num2z0*/* WW8Num2z1*/* WW8Num2z2*/* WW8Num2z3*/* WW8Num2z4*/* WW8Num2z5*/* WW8Num2z6*/* WW8Num2z7*/* WW8Num2z80o0 WW8Num3z06]*/!* WW8Num3z1*/1* WW8Num3z2*/A* WW8Num3z3*/Q* WW8Num3z4*/a* WW8Num3z5*/q* WW8Num3z6*/* WW8Num3z7*/* WW8Num3z8*/* WW8Num4z0*/* WW8Num4z1*/* WW8Num4z2*/* WW8Num4z3*/* WW8Num4z4*/* WW8Num4z5*/* WW8Num4z6*/* WW8Num4z7*/!* WW8Num4z8*/1* WW8Num5z0*/A* WW8Num5z1*/Q* WW8Num5z2*/a* WW8Num5z3*/q* WW8Num5z4*/* WW8Num5z5*/* WW8Num5z6*/* WW8Num5z7*/* WW8Num5z8*/* WW8Num6z0*/* WW8Num6z1*/* WW8Num6z2*/* WW8Num6z3*/* WW8Num6z4*/* WW8Num6z5*/!* WW8Num6z6*/1* WW8Num6z7*/A* WW8Num6z8>oQ> WW8Num7z0>*OJPJQJ^JDoaD WW8Num7z15>*OJPJQJ^Jo(0oq0 WW8Num7z2>*o(*/* WW8Num8z0*/* WW8Num8z1*/* WW8Num8z2*/* WW8Num8z3*/* WW8Num8z4*/* WW8Num8z5*/* WW8Num8z6*/* WW8Num8z7*/* WW8Num8z8*/* WW8Num9z0*/!* WW8Num9z1*/1* WW8Num9z2*/A* WW8Num9z3*/Q* WW8Num9z4*/a* WW8Num9z5*/q* WW8Num9z6*/* WW8Num9z7*/* WW8Num9z80o0 WW8Num10z0o(,/, WW8Num10z1,/, WW8Num10z2,/, WW8Num10z3,/, WW8Num10z4,/, WW8Num10z5,/, WW8Num10z6,/, WW8Num10z7,/!, WW8Num10z80o10 WW8Num11z0o(,/A, WW8Num11z2,/Q, WW8Num11z3,/a, WW8Num11z4,/q, WW8Num11z5,/, WW8Num11z6,/, WW8Num11z7,/, WW8Num11z80o0 WW8Num12z0o(,/, WW8Num12z1,/, WW8Num12z2,/, WW8Num12z3,/, WW8Num12z4,/, WW8Num12z5,/, WW8Num12z6,/!, WW8Num12z7,/1, WW8Num12z80oA0 WW8Num13z0o(0oQ0 WW8Num14z0o(,/a, WW8Num14z1,/q, WW8Num14z2,/, WW8Num14z3,/, WW8Num14z4,/, WW8Num14z5,/, WW8Num14z6,/, WW8Num14z7,/, WW8Num14z8<o< WW8Num15z0OJPJQJ^J,/, WW8Num15z1,/, WW8Num15z2,/, WW8Num15z3,/!, WW8Num15z4,/1, WW8Num15z5,/A, WW8Num15z6,/Q, WW8Num15z7,/a, WW8Num15z80oq0 WW8Num16z0o(,/, WW8Num16z1,/, WW8Num16z2,/, WW8Num16z3,/, WW8Num16z4,/, WW8Num16z5,/, WW8Num16z6,/, WW8Num16z7,/, WW8Num16z8,/ , WW8Num17z0,/ , WW8Num17z1,/! , WW8Num17z2,/1 , WW8Num17z3,/A , WW8Num17z4,/Q , WW8Num17z5,/a , WW8Num17z6,/q , WW8Num17z7,/ , WW8Num17z8<o < WW8Num18z0OJPJQJ^J,/ , WW8Num18z1Ho H WW8Num18z2B*OJPJQJ^Jo(ph,/ , WW8Num18z3,/ , WW8Num18z4,/ , WW8Num18z5,/ , WW8Num18z6,/ , WW8Num18z7,/ , WW8Num18z8,/! , WW8Num19z0,/1 , WW8Num19z1,/A , WW8Num19z2,/Q , WW8Num19z3,/a , WW8Num19z4,/q , WW8Num19z5,/ , WW8Num19z6,/ , WW8Num19z7,/ , WW8Num19z80o 0 WW8Num20z0o(,/ , WW8Num20z1,/ , WW8Num20z2,/ , WW8Num20z3,/ , WW8Num20z4,/ , WW8Num20z5,/ , WW8Num20z6,/! , WW8Num20z7,/1 , WW8Num20z82oA 2 WW8Num21z06],/Q , WW8Num21z1,/a , WW8Num21z2,/q , WW8Num21z3,/ , WW8Num21z4,/ , WW8Num21z5,/ , WW8Num21z6,/ , WW8Num21z7,/ , WW8Num21z8,/ , WW8Num22z0,/ , WW8Num22z1,/ , WW8Num22z2,/ , WW8Num22z3,/ , WW8Num22z4,/! , WW8Num22z5,/1 , WW8Num22z6,/A , WW8Num22z7,/Q , WW8Num22z80oa 0 WW8Num23z0o(0oq 0 WW8Num24z0o(,/ , WW8Num24z1,/ , WW8Num24z2,/ , WW8Num24z3,/ , WW8Num24z4,/ , WW8Num24z5,/ , WW8Num24z6,/ , WW8Num24z7,/ , WW8Num24z80o 0 WW8Num25z0o(,/ , WW8Num25z1,/! , WW8Num25z2,/1 , WW8Num25z3,/A , WW8Num25z4,/Q , WW8Num25z5,/a , WW8Num25z6,/q , WW8Num25z7,/ , WW8Num25z82o 2 WW8Num26z05o(,/ , WW8Num26z1,/ , WW8Num26z2,/ , WW8Num26z3,/ , WW8Num26z4,/ , WW8Num26z5,/ , WW8Num26z6,/, WW8Num26z7,/, WW8Num26z80o!0 WW8Num27z0o(,/1, WW8Num27z1,/A, WW8Num27z2,/Q, WW8Num27z3,/a, WW8Num27z4,/q, WW8Num27z5,/, WW8Num27z6,/, WW8Num27z7,/, WW8Num27z8L/L Domy[lna czcionka akapitu10)0 Numer strony8U`8 HiperBcze >*B*phLoL Tekst dymka ZnakCJOJQJ^JaJFoF ZwykBy tekst Znak OJQJ^Jfof !HTML - wstpnie sformatowany Znak OJQJ^J:O": NagBwek1a$5CJ HB@"H Tekst podstawowya$5CJ*/@!2* Lista^JH"@BH Legenda $xx6CJ]^JaJ0OR0 Indeks $^J8b8 NagBwek p#ZC@rZ Tekst podstawowy wcity ^`a$CJLOL Tekst podstawowy 21 dx4 @4 Stopka p#NON Tekst podstawowy 31xCJaJ^O^ WW-Tekst blokowy1 ]z^`a$CJaJXJ@"X PodtytuB$xa$6CJOJPJQJ]^JaJH^@H Normalny (Web) CJaJRO"R NagBwek2 $xCJOJPJ QJ^J aJHOH Adres zwrotny 1 $dCJ@@@  Akapit z list,Normal,Akapit z list3,Akapit z list31,Wypunktowanie,List Paragraph,Normal2,sw tekst,L1,Numerowanie,Adresat stanowisko,Lista num,Akapit z list BS,Kolorowa lista  akcent 11,Bulleted list,lp1,PreambuBa,Colorful Shading - Accent 31,CW_Lisd^m$CJOJPJQJ^JaJF@F Tekst dymkaCJOJQJ^JaJBO"B ZwykBy tekst1 OJQJ^Je@2 HTML - wstpnie sformatowany72( Px 4 #\'*.25@9 OJQJ^J:B: Zawarto[ ramkiLZ@RL G ZwykBy tekst*$OJQJmHsHtHPoaP G0ZwykBy tekst Znak1OJQJ^JnHtH$oq$ g8 Akapit z list Znak,Normal Znak,Akapit z list3 Znak,Akapit z list31 Znak,Wypunktowanie Znak,List Paragraph Znak,Normal2 Znak,sw tekst Znak,L1 Znak,Numerowanie Znak,Adresat stanowisko Znak,Lista num Znak,Akapit z list BS Znak,Bulleted list Znak CJOJPJQJ^JaJnHtHJP@J  0Tekst podstawowy 2 dxNoN  0Tekst podstawowy 2 ZnaknHtHLQ@L  0Tekst podstawowy 3 xCJaJVoV   0Tekst podstawowy 3 ZnakCJaJnHtHNoN Font Style14B*CJOJQJ^JaJphVoV Default 7$8$H$!B*CJ_HaJmHphsHtH<o< _highlight selectedPK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭VFMG.|H" rxx5aKFXKS1,G-TNz b1UB8;^e9nNӨZ=dwqŷ7͠iލ.éIB'º;z~ݡOCQJ ˦96M .*!ޞovngUVo UYC<7^S*C0ױDzRA#8ꍉU47U6K|Ptu̹'Yv@~ !E1 ۰Nh4Of**byp/36Ĵ^NhwQV5nhϿ~Tڲ7ac$bL.Xܢ5w97[ Cֳ6|O(c5c4-h܇EMnUD !~`ϘJ0A?My71e1ۭ.Ѣ-4RUn{uSLɟ)nL \BuB7Ji\Cbw@m/k_֜aΒjFHP؏T,مdf|,Yd̬#r@PU(T7$ow<缂Frz:Y'[`߇@ST滪7_ǬFQ Zyٿ ڎ`rPh1,QWIDANT~AoE)C3`]dm2iVֵ褽Vl c1 k !/09HZ(h689;=>?ACw|`(Na7:<@Bvxyz{cXT # @H 0(  0(  B S  ?WY[>\>>>??BB C/C1CACKCUCoDpDEEGGJVSVWW[[ccccccccccc "#XYfv HI!! ''''((((******** + +--:-;---7788o8cc    5=zV(28&cXHs8T2Om=NR~RLSQX< Y^`^`^`^`^`^`^`^`^`^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`6].^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`6].^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`^Jo()z^z`^J)JL^J`L^J. ^ `^J. ^ `^J.L^`L^J.^`^J.Z^Z`^J.*L^*`L^J.h^h`^Jo(.^`^J.pLp^p`L^J.@ @ ^@ `^J.^`^J.L^`L^J.^`^J.^`^J.PLP^P`L^J. ^`56o(.88^8`o()^`o(.^`o(.pp^p`o(.  ^ `o(.@ @ ^@ `o(.  ^ `o(.^`o(.@ ^@ `^Jo(.^`^J.pL^p`L^J.@ ^@ `^J.^`^J.L^`L^J.^`^J.^`^J.PL^P`L^J.h^`OJQJo(hH^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.pp^p`^Jo(.^`^J.pLp^p`L^J.@ @ ^@ `^J.^`^J.L^`L^J.^`^J.^`^J.PLP^P`L^J. 5=m=28QXHs8~RH WW8Num2WW8Num3WW8Num4WW8Num5WW8Num6WW8Num8WW8Num9WW8Num17WW8Num19WW8Num21WW8Num22 WW8Num152< >ELhV$ F Aa`0O)2|{!"`#N%nz%66(D(f-0>-1w1_3hO6Bl6'8Vt<J@u@#BbBdCD{EMHyQJbJGRK M^lOmPnQ7RS.%S&SiFUjYhv]_=a;agbc7eKg>dij6[jSm nhncorkqGr5t)uyu+w.y$?zV}`~eL *k =Pl,V@SCLs&9I@ 5"JGe^q5VrtW Tb3lsg8=Wic +;90O>lTXGoc. WE[~ jn\vW@~ WyI9 3fzE26({5 &7&xcc@WWWWX 1c@.Unknown G.[x Times New Roman5Symbol3. .[x Arial[BookmanOldStyleMS MinchoE. Century Gothic7..{$ Calibri5. .[`)Tahoma?= .Cx Courier NewI. ??Arial Unicode MSG. P<*Microsoft YaHeiU MangalLiberation MonoA$BCambria Math"qGq붇V붇;;hU 2;hU 20qcqc KqHP O! xx ZaBcznik - 18User hlewandowskaT             Oh+'0|   , 8 D P\dltZacznik - 18UserNormalhlewandowska30Microsoft Office Word@">@{@|ʊ@ ;hU՜.+,D՜.+,< hp|  HP2qc Zacznik - 18 Tytu 8@ _PID_HLINKSA|zW!mailto:sekretariat@szpitalnml.pl  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}Root Entry F 1Table~WordDocument 4SummaryInformation(DocumentSummaryInformation8MsoDataStore0y 0y QF543CUIFBA==20y 0y Item PropertiesUCompObj {   F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q