ࡱ> @B=>?)`X5bjbj4{{a%PPPPPPPd9998:|:dWP=(x="===u>u>u>VVVVVVVfXhZFVPI?u>u>I?I?VPP==jWIIII?P=P=VII?VIIPPI=D= Ͼ=9@rIKJT W0WI[KBp[I[PI,u>">I>>u>u>u>VVHdu>u>u>WI?I?I?I?ddd4h8ddddh8dddPPPPPP ZaBcznik nr 2 do umowy z dnia 17.03.2021r SZCZEGAOWE WYMAGANIA DOTYCZCE PRZEDMIOTU ZAMWIENIA - R{NE ARTYKUAY SPO{YWCZE Lp.Nazwa produktu1Ananas konserwowy w lekkim syropie - kostka. Opakowanie jednostkowe puszka o masie netto min. 3000g. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.2Aromat do ciasta o smaku cytrynowym. Opakowanie jednostkowe min.5ml.3Aromat do ciasta o smaku migdaBowym. Opakowanie jednostkowe min.5ml.4Barszcz biaBy. Zupa w proszku otrzymana z odwodnionych, zagszczonych lub przetworzonych surowcw ro[linnych, zwierzcych z dodatkiem naturalnych przypraw ro[linnych, spo|ywczych, dodatkw smakowo - zapachowych. Struktura i konsystencja sypka, jednolity proszek lub granulki, bez grudek z widocznymi kawaBkami suszonych warzyw. Barwa, smak i zapach - charakterystyczny dla u|ytych do produkcji skBadnikw i przypraw. Opakowanie max 5kg. Wydajno[: 1kg/15-18l wody.5Baton czekoladowy nadziewany. Baton z czekolady mlecznej z nadzieniem o r|nym smaku. Opakowanie o masie od 40 do 50g. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne. Pakowany jednostkowo.6Baton w czekoladzie z nadzieniem karmelowym. Baton z czekolady mlecznej z nadzieniem karmelowym. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne oraz wyroby z orzechami. Opakowanie o masie od 40 do 55g. Pakowany jednostkowo.7Biszkopty okrgBe. Ciastka biszkoptowe sporzdzone na bazie jaj, mki pszennej i cukru.8Biszkopty z galaretk w czekoladzie. OkrgBe ciastka biszkoptowe z galaretk (w r|nym smaku) oblane czekolad. Zawarto[ galaretki min. 45% i czekolady min. 15% w produkcie. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne. Opakowanie o masie od 130 do 150g. Pakowane jednostkowo.9Biszkopty z galaretk w czekoladzie. Luz. OkrgBe ciastka biszkoptowe z galaretk (w r|nym smaku) oblane czekolad. Zawarto[ galaretki min. 45% i czekolady min. 15% w produkcie Wyklucza si wyroby czekoladopodobne.10Brzoskwinie w lekkim syropie - poBwki. Opakowanie jednostkowe puszka o masie netto min 2600g. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.11BudyD w proszku o smaku [mietankowym lub waniliowym, bez cukru. Do gotowania.12BudyD czekoladowy w proszku. Zawarto[ kakao nie mniej ni| 15%, bez cukru. Do gotowania13Chrupki orzechowe - produkt otrzymany z mki, grysu lub kaszy kukurydzianej z dodatkiem orzechw arachidowych nie mniej ni| 20%. Opakowanie jednostkowe - torebka o masie 70 - 110g.14Ciasteczka kruche z dodatkami smakowymi. Sporzdzone na bazie mki, cukru i olejw ro[linnych z dodatkami smakowymi tj. np.: orzechy, sezam, kokos, marmolada, czekolada, rodzynki. R|ne rodzaje. Opakowanie o masie od 130 do 160g. Pakowane jednostkowo.15Ciasteczka kruche w czekoladzie. Luz. Sporzdzone na bazie mki, cukru i olejw ro[linnych oblane czekolad. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne. 16Ciasteczka kruche z dodatkiem smakowym. Luz. Sporzdzone na bazie mki, cukru i olejw ro[linnych z dodatkami smakowymi tj. np: orzechy, sezam, kokos, marmolada, czekolada, rodzynki itp. R|ne rodzaje. 17Cukier biaBy krysztaB. Sypki, bez zlepw i grudek, o charakterystycznym sBodkim smaku i barwie biaBej do kremowej bez obcych zapachw.18Cukier puder. Sypki, bez zlepw i grudek, o charakterystycznym sBodkim smaku i biaBej barwie bez obcych zapachw. Opakowanie jednostkowe - woreczek z tworzywa sztucznego.19Cukier wanilinowy. Sypki, bez zlepw i grudek, o charakterystycznym sBodkim smaku i biaBej barwie bez obcych zapachw. Opakowanie max 1kg.20Cukierki MichaBki - cukierki czekoladowe z nadzieniem orzechowo-kakaowym z niewielkimi, chrupicymi fragmentami orzeszkw ziemnych, po wierzchu oblane czekolad. Pakowane jednostkowo.21Cukierki czekoladowe nadziewane (nadzienie o r|nym smaku) oblane czekolad. Zawarto[ czekolady od 30 do 50%. Wyklucza si wyroby z tward skorupk cukrow oraz czekoladopodobne. Pakowane jednostkowo.22Cukierki Krwki. Cukierki mleczne z mikkim, kruchym nadzieniem. Pakowane jednostkowo w papier. 23Cynamon mielony. Smak sBodkawo-korzenny, lekko piekcy i silny charakterystyczny aromat. Bez obcych zapachw. Opakowanie max 1kg.24Czekolada gorzka 90 -100g. Zawarto[ masy kakaowej minimum 46%. Pakowana jednostkowo.25Czekolada mleczna 90 -100g. Zawarto[ masy kakaowej ogBem nie mniej ni| 30%. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne. Pakowana jednostkowo.26Czekolada nadziewana 90-100g. Czekolada mleczna min. 50% z nadzieniem o r|nym smaku. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne. Pakowana jednostkowo.27Czosnek granulowany. Granulat bez soli o charakterystycznym aromacie i ostrym smaku. Bez obcych zapachw. Opakowanie max 1kg.28D|em diabetyczny. Sporzdzony z min. 50g owocw na 100g produktu. SBodzony fruktoz, bez dodatku cukru. Opakowanie - sBoik szklany 190-300g.29D|em truskawkowy. Sporzdzony z owocw nie mniej ni| 35 - 40g na 100g produktu oraz cukru nie mniej ni| 60g na 100g produktu. Konsystencja staBa. Opakowanie wiadro z tworzywa sztucznego o masie netto od 6 do 12kg lub sBoik szklany o pojemno[ci min 900ml. 30Fasola biaBa konserwowa. Opakowanie - puszka o masie netto min. 400g. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.31Fasola czerwona konserwowa. Opakowanie jednostkowe puszka o masie netto min 2.5kg. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.32Frytura palmowa staBa. 100% tBuszcz palmowy w bloku.33Galaretka owocowa. Sporzdzona na bazie |elatyny wieprzowej o r|nym smaku. Struktura i konsystencja sypka, proszek drobnoziarnisty bez grudek.34Groszek konserwowy. Opakowanie jednostkowe puszka o masie netto min 2.5kg. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.35Groszek konserwowy. Opakowanie jednostkowe puszka o masie netto 400g. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.36Herbata indyjska, czarna - granulowana. Struktura i konsystencja sypka bez grudek i zlepieDcw, barwa charakterystyczna - czarna, smak i zapach charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej. Opakowanie jednostkowe max 1.0kg.37Herbata expressowa (koperta) - Produkt otrzymany przez wysuszenie li[ci herbaty. Barwa charakterystyczna - czarna, smak i zapach charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej. Opakowanie jednostkowe - saszetka zapakowana oddzielnie w kopert o wadze 1,5 - 2g, pakowana w pudeBko kartonowe.38Herbata expressowa z zawieszk. Produkt otrzymany przez wysuszenie li[ci herbaty. Barwa charakterystyczna - czarna, smak i zapach - charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej. Opakowanie jednostkowe - saszetka o wadze 1,5 - 2g z zawieszk, pakowane w pudeBko kartonowe.39Herbata owocowa expressowa z naturalnych suszonych skBadnikw o r|nych smakach. Opakowanie jednostkowe - saszetka o wadze minimum 2g, pakowane w pudeBko kartonowe po 20 - 25 szt.. 40Herbata zielona expressowa. Mieszanka herbaty zielonej. Opakowanie jednostkowe - saszetka o wadze 1.5 -2g, pakowane w pudeBko kartonowe. Dopuszcza si herbat zielon aromatyzowan r|nym dodatkiem smakowym np.: cytryna, grapefruit, ananas, malina itp.41Herbatniki zwykBe. Ciasteczka maBe, twarde, kruche, sBodzone, na bazie mki, tBuszczu (np. masBa), cukru i [rodkw spulchniajcych, o ksztaBcie kwadratu lub prostokta. Bez dodatkw smakowych.42JabBka pra|one - szarlotka. Produkt otrzymany z jabBek min. 80g na 100g produktu, pokrojonych w kostk i pra|onych z dodatkiem cukru min 15g na 100g produktu, bez sztucznych barwnikw. Produkt termostabilny niezmieniajcy swoich wBa[ciwo[ci podczas zapiekania o barwie jasno - kremowej. Opakowanie jednostkowe: wiadro z tworzywa sztucznego o masie max.13.0kg lub sBoik szklany o pojemno[ci min 900ml.43Kakao ciemne bez cukru. Struktura i konsystencja sypka, jednolity proszek bez grudek, barwa ciemnobrzowa, smak i zapach charakterystyczny dla kakao, zawarto[ tBuszczu w suchej masie od 10 - 12%.44Kasza gryczana pra|ona - produkt spo|ywczy otrzymany z ziaren gryki. Struktura i konsystencja sypka, bez Busek, mczki i obcych zanieczyszczeD, barwa brzowa, zapach i smak swoisty. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci. Opakowanie jednostkowe od 1 - 5kg. 45Kasza jaglana - produkt spo|ywczy otrzymany z Buskanego ziarna prosa zwyczajnego. Struktura i konsystencja sypka, bez Busek, mczki i obcych zanieczyszczeD, barwa |Bta, zapach i smak swoisty. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci. Opakowanie jednostkowe od 1 - 5kg.46Kasza jczmienna. Zrednia. Produkt spo|ywczy otrzymany z ziaren jczmienia. Struktura i konsystencja sypka, bez Busek, mczki i obcych zanieczyszczeD, barwa jasnoszara z odcieniem zielonkawym lub |Btawym, zapach i smak swoisty. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci. Opakowanie jednostkowe od 1 - 5kg.47Kasza manna. Produkt spo|ywczy otrzymany z ziaren pszenicy. Struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek, barwa biaBa z odcieniem |Btawym. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci. Opakowanie jednostkowe od 1 do 5kg.48Kawa naturalna mielona - Produkt otrzymany przez upalenie ziarna kawy surowej i nastpnie zmielenia jej, bez u|ycia |adnych dodatkowych zabiegw i [rodkw zmieniajcych jej naturalny charakter, struktura i konsystencja  sypka, proszek drobnoziarnisty o wyrwnanym stopniu granulacji bez grudek, barwa naturalna dla kawy, brzowa, smak i zapach - charakterystyczny dla kawy naturalnej. Opakowanie jednostkowe - 250g., pakowana pr|niowo.49Kawa naturalna rozpuszczalna, granulowana. Wyklucza si mieszank kawy zbo|owej i kawy instant. Opakowanie jednostkowe - sBoik szklany 200g.50Kawa rozpuszczalna = 100% kawy naturalnej. Wyprodukowana z ziaren 100% Arabiki lub mieszanki Arabiki i Robusty. Granulowana lub liofilizowana. Opakowanie jednostkowe - sBoik szklany 200g.51Kawa rozpuszczalna = 100% kawy naturalnej. Wyprodukowana z ziaren 100% Arabiki lub mieszanki Arabiki i Robusty. Granulowana lub liofilizowana. Opakowanie jednostkowe - sBoik szklany 50g.52Kawa zbo|owa. Wyprodukowana z palonych ziaren zb| z dodatkiem buraka cukrowego lub cykorii. Do gotowania. Opakowanie jednostkowe min. 0.5kg.53Kawa zbo|owa rozpuszczalna klasyczna - bezkofeinowa. Wyprodukowana z palonych ziaren zb| z dodatkiem buraka cukrowego lub cykorii. Instant lub granulowana. Opakowanie jednostkowe: 100-200g.54Ketchup Bagodny. Wyprodukowany z pomidorw nie mniej ni| 140g na 100g ketchupu, lub koncentratu pomidorowego nie mniej ni| 35%, z dodatkiem przypraw aromatyczno - smakowych. Opakowanie jednostkowe - wiaderko z tworzywa sztucznego o masie netto min. 3,0kg.55Kisiel owocowy bez cukru o r|nym smaku. Struktura i konsystencja: sypka, proszek drobnoziarnisty bez grudek.56Kleik ry|owy - wyprodukowany z mki ry|owej. Produkt bezmleczny, bezglutenowy57Kminek caBy. Opakowanie max 0.5kg.58Koncentrat barszczu czerwonego. Wyprodukowany z zagszczonego soku z burakw wikBowych nie mniej ni| 50%. Opakowanie jednostkowe - butelka o pojemno[ci min.300ml.59Koncentrat pomidorowy 30%, pasteryzowany, bez konserwantw i sztucznych barwnikw o zawarto[ci ekstraktu 30%. Opakowanie jednostkowe: puszka o masie netto 3,0 - 4.6kg. Wyklucza si wyroby pochodzce z poza Unii Europejskiej.60Konserwa misna. Konserwa sterylizowana. Zawarto[ misa wieprzowego nie mniej ni| 53%. Opakowanie: puszka Batwootwieralna o gramaturze 300g.61Krem o smaku czekoladowo- orzechowym. Sporzdzony m.in. z cukru, tBuszczw ro[linnych, kakao o obni|onej zawarto[ci tBuszczu nie mniej ni| 7% z dodatkiem orzechw nie mniej ni| 11%. Do smarowania pieczywa. Opakowanie o masie netto min. 200g. 62Kukurydza konserwowa sBodka. Opakowanie jednostkowe puszka o masie netto min 2.5kg. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.63Kukurydza konserwowa sBodka. Opakowanie jednostkowe: puszka o masie netto 400g. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.64Kwasek cytrynowy. Opakowanie max 1kg.65Li[ laurowy. Suszony li[  HYPERLINK "https://pl.wikipedia.org/wiki/Wawrzyn_szlachetny" \o "Wawrzyn szlachetny" wawrzynu szlachetnego. Opakowanie max 0.5kg.66Majeranek$TVXZpr   * 0 R 0 2 8 X hjpLX24DZ<>Dȱ hkh$Rehx/Uh^hkhH#5\h>~ hkhH#hkhX5hkh 5hkhH#5 hK 5 h5 hkhkhH# hS{u6 hK 6hkhH#6hkhX6:VXZ   * , 0 qakd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $$Ifa$gd gdH# $,],a$gdk$a$gdH#$a$gdH#  5V50 2 $$Ifa$gd akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd 2 4 8 (akdD$$IfFe0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd~$$IfFj0q%I$&644 Fapytk jlpakd $$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd (akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk>@D`akd\$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd ^`f"Z<*,4n^RVX`VX*,VX`Z& ( 0 Z ĹĮĠĹĹhkhH#5B*\phhkhB*phhkhXB*phhkhH#B*ph hkhP: hkh  hkhXhkhH#5\ hkh^62h^62 hkhH#?`bf(akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd"$$IfF0q%I$&644 Fapytk",akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd ,.4(akd: $$IfF_0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdt$$IfFr0q%I$&644 FapytkXZ`Xakd $$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd XZ`(akd $$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd $$IfF0q%I$&644 Fapytk( * 0 >!akdR $$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd Z ^ !:!!F!`!b!!!"&"("""""""#n########$%0%2%8%:%x%&&&&&&&2'@''''''((((((Z)\)^)ϩhkhur5\ hkhur hkh+0hkhx5\ hkhx hkhjnJ hkh~ hkhXhkhX5\hkhH#5\h~hjnJ hkh;; hkhH#<>!@!F!""(akd $$IfF]0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd $$IfF0q%I$&644 Fapytk""###2%akd^$$IfFZ0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd 2%4%:%&&(akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd$$IfFZ0q%I$&644 Fapytk&&'''(akd2$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd (((\)^)(akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd$$IfFl0q%I$&644 Fapytk^)b)d))v*x*z*~***++++++,,,,,,------:.<.D.L./////0 11111J1b2d2f2j2l2222222334444,4.4D5F5H5L5N5t5666666ȽhkhH#B*phhkhH#5B*\ph h WhH# h Wh/4h/4hkhH#5\ hkhH# hkhxJ^)d)x*z**+akdL$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd +++,,(akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk,,---/akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd ///11(akd*$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdd$$IfF0q%I$&644 Fapytk11d2f2l22akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd 22244(akd|$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk44F5H5N56akdB$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd 666N8P8(akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk6,7F7L8N8P8T8V88P:R:::::::<<<<<=t==:><>>>B>D>z><@>@@@D@F@h@AAAAABBCPCCCCC DDDDDDDDDEFFFFFFFF"I(I*I.I0IPIIIKKKKKKKK hkh Wh W hkh6 hkhxhkhH#5\ hkh hkhH#RP8V8:::<akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd <<<<>>>(akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd>$$IfF0q%I$&644 Fapytk>>D>>@@@F@Aakd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd AAADD(akd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdX$$IfF0q%I$&644 FapytkDDFFF(Iakd$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd (I*I0IKK(akd!$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdH $$IfF0q%I$&644 FapytkKKNNNPQakd!$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd KLNNNNNNVĹĹġ hkh4 hkhzfUhkh d0J>*B*phjhkh dU hkh dhkhH#B*phhzfhH#\ hkhx hkhH#hkhH#5\hkh d5\;cceeefakd,$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd fffHhJh(akd.$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdT-$$IfF0q%I$&644 FapytkJhPhhhhiakd.$$IfF00q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd iii(akdl0$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd/$$IfF0q%I$&644 Fapytk otarty. Suszony. U|ywany, jako przyprawa. Opakowanie max 0.5kg.67Majonez. Sporzdzony z oleju ro[linnego, musztardy, |Btek jaj kurzych nie mniej ni| 5% oraz przypraw. Opakowanie jednostkowe: sBoik szklany o poj. min. 400ml lub wiaderko z tworzywa sztucznego.68Mak niebieski mielony. Suchy, sypki. Zapach i smak charakterystyczny dla danego produktu, bez zanieczyszczeD organicznych i fizycznych. Cechy dyskwalifikujce: produkt zawilgocony, zbrylony, zapach stchBy, smak gorzki, widoczne oznaki ple[ni.69Makaron krajanka 2 jajeczny. SkBad: mka makaronowa pszenna, mka semolina z pszenicy durum, jaja [wie|e. Wymagania jako[ciowe: barwa |Bta, zapach typowy, bez obcych zapachw, wygld po przeBamaniu szklisty. Wymagania jako[ciowe po ugotowaniu: konsystencja typowa dla ugotowanego makaronu, delikatnie jdrna i elastyczna, bez sklejania si i ciemnienia, zachowany ksztaBt i spr|ysto[. Opakowania jednostkowe - foliowe, chronice przed dostpem powietrza i wilgoci o wadze min.0,25kg, zapakowane w kartony zbiorcze max do 10kg, prawidBowo zamknite i oznakowane.70Makaron [widerek SkBad: mka pszenna semolina 100% z pszenicy durum, woda. Wymagane wymiary sztuki: dB. - max 40mm, [rednica  max 8,0mm. Wymagania jako[ciowe: barwa: |Bta, zapach typowy, bez obcych zapachw, ksztaBt zgodny ze specyfikacj po przeBamaniu szklisty. Wymagania jako[ciowe po ugotowaniu: konsystencja typowa dla ugotowanego makaronu, delikatnie jdrna i elastyczna, bez sklejania si i ciemnienia, zachowany ksztaBt i spr|ysto[. Opakowania jednostkowe - foliowe, chronice przed dostpem powietrza i wilgoci o wadze 1-5kg (10 %), zapakowane w kartony zbiorcze max do 10kg, prawidBowo zamknite i oznakowane.71Makaron wst|ka SkBad: mka pszenna semolina 100% z pszenicy durum, woda. Wymagana szeroko[ wst|ki - 2,0 - 3,0mm. Wymagania jako[ciowe: barwa |Bta, zapach typowy, bez obcych zapachw, ksztaBt zgodny ze specyfikacj, po przeBamaniu szklisty. Wymagania jako[ciowe po ugotowaniu: konsystencja typowa dla ugotowanego makaronu, delikatnie jdrna i elastyczna, bez sklejania si i ciemnienia, zachowany ksztaBt i spr|ysto[. Opakowania jednostkowe - foliowe, chronice przed dostpem powietrza i wilgoci o wadze 1-5kg (10 % ), zapakowane w kartony zbiorcze max do 10kg, prawidBowo zamknite i oznakowane.72Marmolada wieloowocowa. Sporzdzona z przecierw owocowych nie mniej ni| 80g na 100g produktu i cukru nie mniej ni| 55g na 100g produktu. Struktura przetarta, gBadka, twarda. Bez sztucznych barwnikw. Opakowanie wiadro z tworzywa sztucznego o masie do 14.0kg.73Mka kukurydziana - Struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci Opakowanie torebka papierowa lub worek z tworzywa sztucznego o masie 1.0kg.74Mka pszenna typ 450 - 500. Struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci Opakowanie worek papierowy o masie max do 25.0kg lub zgrzewki termokurczliwe 10szt x 1.0kg.75Mka ziemniaczana. Superior. Struktura i konsystencja: sypka, proszek drobnoziarnisty bez grudek. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne. Opakowanie - zgrzewki termokurczliwe 10szt x 1.0kg.76Mka |ytnia - typ 720. Struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci. Opakowanie torebka papierowa o masie 1.0kg.77Mid pszczeli, naturalny, wielokwiatowy. Do bezpo[redniego spo|ycia. Opakowanie: sBoik szklany lub pojemnik z tworzywa sztucznego o masie netto do 2.0kg. Wyklucza si wyroby pochodzce z poza Unii Europejskiej.78Mid sztuczny. WBa[ciwo[ci: PBynny, klarowny, barwa sBomkowa, smak i zapach miodu naturalnego. Opakowanie: sBoik szklany lub pojemnik z tworzywa sztucznego o masie netto do 8.0kg.79Morela suszona. Barwa |Bta do pomaraDczowej, owoce caBe, jdrne, bez obcych zapachw i oznak ple[ni i zepsucia.80Mus owocowo- warzywny - mus z owocw i warzyw, przecierowy, pasteryzowany, bez dodatku cukru i bez konserwantw. Opakowanie w formie tubki z zakrtk o gramaturze 100-120g81Musztarda sarepska. Wyprodukowana z przemielonych ziaren gorczycy i przypraw. Opakowanie jednostkowe - wiaderko z tworzywa sztucznego o masie netto 3,0 - 5.0kg. 82Nadzienie o smaku jagodowym. Wyprodukowane z mieszanki przetartych owocw i cukru. Do bezpo[redniego zastosowania bez obrbki termicznej. Opakowanie jednostkowe: wiadro z tworzywa sztucznego o masie max.13.0kg.83Napj wieloowocowy. Pasteryzowany, sBodzony, naturalnie mtny o zawarto[ci zagszczonego soku owocowego min. 21%. Opakowanie - karton o pojemno[ci 1litr.84Ocet spirytusowy 10%. Smak charakterystyczny kwa[ny, zapach ostry. Stosowany, jako przyprawa zakwaszajca. Opakowanie: butelka o pojemno[ci min. 0.5l.85Olej uniwersalny. Rafinowany olej ro[linny do sma|enia, pieczenia i saBatek. Opakowanie jednostkowe max.5l.86Orzechy wBoskie Buszczone. Wysuszone nasiona o kremowej barwie wewntrz i otoczone jasnobrzow Bupink, o delikatnym i sBodkim smaku. Cechy dyskwalifikujce: zanieczyszczenia organiczne i fizyczne, oznaki ple[ni, zapach stchBy, barwa ciemnobrzowa do czarnej.87Papryka mielona, czerwona, sBodka. Stosowana, jako przyprawa. Opakowanie max 5kg.88Pasztet drobiowy - konserwa sterylizowana. Zawarto[ surowca drobiowego nie mniej ni| 34%. Opakowanie: puszka Batwootwieralna o gramaturze od 155g do 160g.89Pianka w czekoladzie o smaku [mietankowym lub waniliowym. Mleczne pianki oblane czekolad mleczn. Opakowanie o masie 0.35 - 0.45kg.90Pieczywo chrupkie bezglutenowe (kukurydziane lub ry|owe) - chrupice kromki produkowane z mki ry|owej lub kukurydzianej. Dopuszcza si pieczywo wzbogacone dodatkami np.: sezam, siemi lniane, pestki dyni..91Pieprz czarny mielony. Owoc pieprzu czarnego wysuszony i poddany zmieleniu. Stosowany, jako przyprawa. Opakowanie max 5kg.92Pierniki korzenne lukrowane. Luz. Wyprodukowane na bazie mki, tBuszczu ro[linnego, cukru, [rodkw spulchniajcych oraz mieszanki przypraw korzennych. Oblane polew lukrow nie mniej ni| 25%.93Pierniki w czekoladzie. Luz. Wyprodukowane na bazie mki, tBuszczu ro[linnego, cukru, [rodkw spulchniajcych oraz mieszanki przypraw korzennych. Nadziewane marmolad wieloowocow i oblane czekolad min. 17%. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne.94Pietruszka suszona. Natka. Opakowanie max 1kg.95PBatki kukurydziane. Produkt spo|ywczy wyprodukowany z kaszki kukurydzianej i cukru. Opakowanie max 1kg.96PBatki owsiane grskie. Struktura i konsystencja - sypka w postaci drobnych pBatkw bez grudek, barwa - szarobiaBa z r|nymi odcieniami. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci. Opakowanie min. 0.5kg.97PowidBa [liwkowe. Sporzdzone z min. 160g owocw ([liwek) na 100g produktu z dodatkiem cukru min. 50g cukru na 100g produktu. Bez sztucznych barwnikw i konserwantw. Opakowanie jednostkowe - sBoik o pojemno[ci min. 0.9l lub wiaderko z tworzywa sztucznego.98Proszek do pieczenia. Sypka mieszanina zawierajca  HYPERLINK "https://pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_chemiczny" \o "Zwizek chemiczny" zwizek chemiczny rozkBadajcy si w podwy|szonej temperaturze z wydzieleniem produktw gazowych, sBu|cy do spulchniania produktw piekarniczych. Opakowanie max 1kg.99Przyprawa do drobiu. Mieszanka ziB, przypraw i suszonych warzyw. Opakowanie max 1kg.100Przyprawa do flakw - mieszanka przyprawowa, w skBad, ktrej wchodz m.in. warzywa i zioBa suszone, sl, oraz przyprawy. Opakowanie max 1kg.101Przyprawa do gyrosa. Mieszanka ziB, przypraw i suszonych warzyw. Opakowanie max 1kg.102Przyprawa do piernika. Mieszanka suszonych i mielonych przypraw korzennych. Opakowanie max.100g. 103Przyprawa do potraw - uniwersalna w proszku. Zawarto[ warzyw suszonych nie mniej ni| 15%. Opakowanie max 5kg.104Przyprawa w pBynie do zup. Opakowanie max 40kg.105Rodzynki suBtaDskie. Suszone owoce r|nych gatunkw winoro[li o barwie jasno|Btej do brzowej, bez pestek. Owoce caBe, mikkie, bez obcych zapachw, oznak ple[ni i zepsucia.106RosB z kury. Produkt sproszkowany majcy zastosowanie, jako podstawa do przygotowania zup i sosw, przyprawa do gotowania oraz skBadnik marynat. Opakowanie max 5kg. Wydajno[: 15 -20g/1l wody.107Ry| biaBy dBugoziarnisty. Suchy, dobrze odBuszczony, bez poBamanych ziaren i mczki. Niedopuszczalne s obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mczno-zbo|owe lub ich pozostaBo[ci. Barwa - biaBa, smak i zapach - wBa[ciwy (prawie bezwonny). Niedopuszczalny zapach stchBy lub obcy. Opakowanie max 5kg.108Seler konserwowy. City. Opakowanie sBoik szklany o pojemno[ci min. 900ml. Ilo[ci podane w wyliczeniu warto[ci zamwienia dotycz masy netto wsadu bez zalewy.109Skrka pomaraDczowa kandyzowana. 110Soda oczyszczona. Opakowanie jednostkowe min. 50g.111Sok jabBkowy 100%. Wyprodukowany z zagszczonego soku jabBkowego, pasteryzowany, niegazowany, naturalnie mtny, bez dodatku cukru. Opakowanie: karton o pojemno[ci 1litr.112Sok marchwiowo - owocowy (np: jabBka, banany, kiwi, brzoskwinie, truskawki, maliny itp.) Produkowany cz[ciowo z sokw zagszczonych i przecierw. Zawarto[ przecierw owocowo - marchwiowych i sokw nie mniej ni| 32%. Butelka o pojemno[ci od 900 do 1000ml. 113Sok pomaraDczowy 100%. Wyprodukowany z zagszczonego soku pomaraDczowego, pasteryzowany, niegazowany, naturalnie mtny, bez dodatku cukru. Opakowanie: karton o pojemno[ci 1 litr. 114Sok pomidorowy 100% - pasteryzowany, Bagodny, przeznaczony do bezpo[redniego spo|ycia. Opakowanie: karton o pojemno[ci 1 litr.115Sos biaBy. Produkt o konsystencji sypkiej, bez grudek majcy zastosowanie, jako podstawa do przygotowania sosw lub przyprawa, do gotowania. Opakowanie max 5kg. Wydajno[: 120 - 135g/1l wody.116Sos Bolognese. Produkt o konsystencji sypkiej, bez grudek majcy zastosowanie, jako podstawa do przygotowania sosw lub przyprawa, do gotowania. Opakowanie max 1kg. Wydajno[: min.130g/1l wody.117Sos pieczeniowy. Produkt o konsystencji sypkiej, bez grudek majcy zastosowanie, jako podstawa do przygotowania sosw lub przyprawa, do gotowania Opakowanie max 5kg. Wydajno[: 80 - 100g/1l wody.118Sos saBatkowy. Produkt sproszkowany z zawarto[ci naturalnych przypraw zioBowych. Opakowanie max 1kg.119Sl spo|ywcza jodowana. Opakowanie jednostkowe o masie od 1kg do 25kg.120Sucharki delikatesowe z cukrem. Wyprodukowane m.in. z mki pszennej, cukru i tBuszczu ro[linnego. 121Syrop zagszczony o smaku malinowym - opakowanie max 5l. W skBadzie m.in. zagszczony sok o ekstrakcie oglnym min.58%.122Wafelek w czekoladzie. PrzekBadany kremem o r|nym smaku oblane czekolad. Zawarto[ czekolady min. 30%. (wyklucza si wyroby czekoladopodobne). Opakowanie o masie od 45 do 55g. Pakowany jednostkowo.123Wafelki o smaku [mietankowym. Wyprodukowane m.in. z mki pszennej, tBuszczu ro[linnego i cukru, przekBadane kremem o smaku [mietankowym. Opakowanie o masie od 130-180g. Pakowane jednostkowo.124Wafle w czekoladzie. Luz. Wyprodukowane m.in. z mki pszennej, tBuszczu ro[linnego i cukru, przekBadane kremem o r|nym smaku i oblane czekolad. Zawarto[ czekolady min. 30%. Wyklucza si wyroby czekoladopodobne. 125Wafle. Luz. Wyprodukowane m.in. z mki pszennej, tBuszczu ro[linnego i cukru, przekBadane kremem o r|nym smaku.126Wirki kokosowe. Zrednio rozdrobnione, biaBe bez obcych smakw i zapachw. 127Ziele angielskie. Wysuszone owoce korzennika lekarskiego sBu|ce, jako przyprawa. Opakowanie max 0.5kg.128{elatyna wieprzowa spo|ywcza. Klarowna, |elujca, posiadajca min. 170 stopni Blooma. Opakowanie max 5kg.129{urek. Zupa w proszku otrzymana z odwodnionych, zagszczonych lub przetworzonych surowcw ro[linnych, zwierzcych z dodatkiem naturalnych przypraw ro[linnych, spo|ywczych, dodatkw smakowo - zapachowych. Struktura i konsystencja sypka, jednolity proszek lub granulki, bez grudek z widocznymi kawaBkami suszonych warzyw. Barwa, smak i zapach charakterystyczny dla u|ytych do produkcji skBadnikw i przypraw. Opakowanie max 5kg. Wydajno[: 1kg/15-19l wody.     PAGE  PAGE 1 *akd21$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd d4 Dtvx|~ ^p`bdhjPFn"$&*,X24˵ hkh~hkh_B*phhkh B*phhkh4B*phhkhH#B*ph hkh4 hkhxhkhH#5\hzf hkhH# hkh @ vx(akd2$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd1$$IfF0q%I$&644 Fapytkx~bdj$akdv3$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd $&,46(akd4$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd.4$$IfF 0q%I$&644 Fapytk46:<^\^`df0lnptv`bdhj2~hjlprRTVTƿƸhmHhmHB*ph h_h_ h_hmHhmHB*phh+zhmH5 hkhmHhmH hkh hkhH#5\ hkhx hkhH#D6<^`fakdf5$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd np(akd6$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd6$$IfF0q%I$&644 Fapytkpvbdjakd7$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd (akd(9$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdp8$$IfF0q%I$&644 Fapytkjlrakd9$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd (akdz;$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd:$$IfF0q%I$&644 Fapytkakd@<$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd T02468:<>^RT*,.*,.024vz "JõٙhkhP@5\ hkhP@ hkh>hkh&55B*\phhkh#5B*\phhkhH#\hkhH#5B*\phhD hkh&5hmH hkhxhkhH#5\ hkhH#768(akd=$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd=$$IfF0q%I$&644 Fapytk8>.,akd>$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd ,.4(akd@$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdX?$$IfF0q%I$&644 Fapytk",akd@$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd J $(*,.24rVXZ\^`LNPRTVz    ʹʲʫ hkh hkh> hkh&5hkhH#5\ hkhH#hD hkhP@hkhP@\hkhP@5\hkh\hkh5\C,.4(akdbB$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdA$$IfF0q%I$&644 FapytkXakdB$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd XZ`NP(akd|D$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdC$$IfF0q%I$&644 FapytkPVakdE$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd   (akdF$$IfF0q%I$&644 Fapyt $Ifgd  $$Ifa$gd akdE$$IfF0q%I$&644 Fapytk            8 :   <>@BDFl(T Hjn"X hkh^ hkh;;hkh&50J>*B*phjhkh&5U hkh&5 hkhP@hkhH#5\ hkhH#hDG     >akd\G$$IfF0q%I$&644 Fapyt $Ifgd  $$Ifa$gd >@F(akdH$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdG$$IfFX0q%I$&644 Fapyt akdvI$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd (akdK$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd hkh#hD hkh^ hkhH#hkhH#5\V\dvakdN$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd vx(akdO$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdN$$IfF0q%I$&644 Fapytk |akd^P$$IfFJ0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd |~(akdQ$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd$Q$$IfFS0q%I$&644 Fapytk\ akdR$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd \ ^ f d!f!(akdT$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdLS$$IfF0q%I$&644 Fapytkf!n!"""~$akdT$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd ~$$$&&(akdV$$IfF0q%I$&644 Fapyt $Ifgd  $$Ifa$gd akdfU$$IfF0q%I$&644 Fapyt$$$$&&&&&&6&&&&&&& '~'''''''N(P(R(V(X(Z(|(H)J)L)P)R)T)~)******(++,l,n,p,t,v,x,,,,$.&.(.*...0.:.<.>.F.//////>/////////d000 hkha|h#v hH#5 hkh^hkhH#5\ hkhH#hDT&&&&&'akdV$$IfF0q%I$&644 Fapyt $Ifgd  $$Ifa$gd '''P(R((akd*X$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdrW$$IfF~0q%I$&644 FapytkR(Z(J)L)T)*akdX$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd ***n,p,(akd|Z$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdY$$IfF0q%I$&644 Fapytkp,x,&.(.0./akdB[$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd /////(akd\$$IfFk0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akd\$$IfF0q%I$&644 Fapytk//000p1akd]$$IfFZ0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd 000000n1p1r1v1x1z1155 5555555 5$5&5254565:5<5H5J5L5N5P5T5V5X5ιhS{u0JmHnHuh~ h~0Jjh~0JUh jh UhkhH#5\hD hkh^ hkhH#%p1r1z15 5(akd _$$IfF0q%I$&644 Fapytk $Ifgd  $$Ifa$gd akdZ^$$IfF0q%I$&644 Fapytk 5 5555555"5$56585:5P5R5T5V5X5h]hgd  &`#$gd gdH#21h:pk. A!"#$7% $$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V Fj&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V Fe&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V Fr&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F_&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F]&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V FZ&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V FZ&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V Fl&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V FL&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F0&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F &6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapyt$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapyt$$If!vh5I5$#vI#v$:V FX&6,5I5$/ /  / 4 Fapyt$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V FU&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V FJ&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V FS&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapyt$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ 4 Fapyt$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 Fapyt$$If!vh5I5$#vI#v$:V F~&6,5I5$/ /  / 4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V Fk&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V FZ&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ / / /  4 Fapytk$$If!vh5I5$#vI#v$:V F&6,5I5$/ /  / 4 FapytkD@D H#NormalnyCJ_HaJmHsHtH JA@J Domy[lna czcionka akapituPi@P  Standardowy4 l4a ,k, Bez listy 4 @4 H#Stopka  p#0)@0 H# Numer strony6U@6 ur HiperBcze >*pha+,-fQRTklnDEGDEH D E H    N O R hilTUX<=@TUX236kloABE'(+NORdeh" #yz}BCF !!!p#q#t#$$$b&c&f&&&&'''r(s(v())))))***=+>+A+++++++^,_,b,D-E-H----...{/|//$0%0(0N0O0R0000A1B1E12 2 22333;5<5?5777:::;;;/<0<3<\=]=`=7>8>;>1?2?5?@ @ @@@@5A6A9AAAABBBbCcCfCDDDDDD E EEEFFFlFmFpF GGGGGGiHjHmHHHHIIIJJJJJJGKHKKK`LaLdLeMfMiMNNNNNNOOOOOOPPQPUPPPPPPPQQQDRuRvRzRSSS_T`TdTTTTTTTmUnUrUuVvVzV.W/W3WWWWxXyX}X?Y@YDY Z ZZtZuZyZZZZ([)[-[[[[r\s\w\7]8]<]^^^^^^^^^H_I_M____aaaaaaaaaaaaaaaaa000000000 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 000ȑ0000ȑ0000\8ȑ0000Ԯȑ000070000@0@0ȑ005A6A9AAA___aaaʑ00 4Vȑ00 ʑ00  ʑ00PV0 ʑ004V0 ʑ00 ȑ00 0 0 $$$'Z ^)6Kb4TJ X$0X55=DJS[e0 2 `,X>!"2%&(^)+,/1246P8<>>AD(IKPQTfWX[]_n_bcfJhix$6p8,,XP >\v|\ f!~$&'R(*p,//p1 5X5689:;<>?@ABCEFGHIKLMNOPQRTUVWXYZ\]^_`abcdfghiV57m000MMNaXX  '!!8@0(  B S  ?2|3%WWa+WWaC*urn:schemas-microsoft-com:office:smarttagsmetricconverter H`1 litr ProductID*( * : @ p v ]hz|>'E'T'['^'e''((((%(11@HBHOOUUvUUUUVVXX__aaaaaaaaaaaaaa+RY%./8**- -1144558'899;;+<-<.=0=X=Z=3>5>-?/???@@BBGGmHsHHHaaaaaaaaaaaaaaRTy/Un EG/2EHx s  H   Rl+X&@+X36loBE(+OReh" #z}CFp !!M#t#$$.&f&&&g'''(v(()))**>+A+n++++%,b,E-Z---..|//%0(0O0R0`0000 2 233<5?55577::;;0<3<]=`=8>;>?5? @ @@@6A9AAABBcCfCCDDDDEFFmFpFFGtGGjHmHHHIIJJJJ3KKKILdLfMiMNNNNOOOO7PUPPPPPQQvRzRSS`TTTTFUrUvVzVW3WWWEX}X@YDYYZ`ZyZZZ)[-[[[s\w\]<]]^^^^^I_M___Taaaaaaaaaaaaaaaa*aaaaaaaaaaaaaaED~#v K o&4W> H##Q'+0/2^62&56i9;;:=~X=K@P@mHjnJTx/U WG\ a$Rezfg8oj~ourAuS{ua|>~~ _j58r:r3+z/4DX^^ ;WP: dk[*!<x@4QRTklnDEGDEH D E H    N O R hilTUX<=@TUX236kloABE'(+NORdeh" #yz}BCF !!!p#q#t#$$$b&c&f&&&&'''r(s(v())))))***=+>+A+++++++^,_,b,D-E-H----...{/|//$0%0(0N0O0R0000A1B1E12 2 2333;5<5?5777:::;;;/<0<3<\=]=`=7>8>;>1?2?5?@ @ @@@@5A6A9AAAABBBbCcCfCDDDDDD E EEFFFlFmFpF GGGGGGiHjHmHHHHIIIJJJJJJGKHKKK`LaLdLeMfMiMNNNNNNOOOOOOPPQPUPPPPPPPQQQuRvRzRSSS_T`TdTTTTTTTmUnUrUuVvVzV.W/W3WWWWxXyX}X?Y@YDY Z ZZtZuZyZZZZ([)[-[[[[r\s\w\7]8]<]^^^^^^^^^H_I_M____aaa@ !'(./1a@@ @@@ @$@,@4@8@D@J@V@X@d@f@UnknownG>[x Times New Roman5Symbol3& >[x Arial"1]r'gg 7 S1 S1!4UaUa2Q HP?H#2 zywienie2AdminOh+'0p   , 8 DPX`h zywienie2 Normal.dotAdmin32Microsoft Office Word@ r@DV@f@' S՜.+,D՜.+,, hp|  1Ua'  Tytu 8@ _PID_HLINKSA< 3 5https://pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_chemicznyd1https://pl.wikipedia.org/wiki/Wawrzyn_szlachetny  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~      !"#$%&'()*+,./012346789:;<ARoot Entry F=CData _1Table[WordDocument4SummaryInformation(-DocumentSummaryInformation85CompObjz  F(Dokument programu Microsoft Office Word MSWordDocWord.Document.89q