ࡱ> QtbjbjaaG e e,X"""""""""""8Z"T"<""\""4######[[[[[[[$_Eb\"$##$$\""##\((($"#"#[($[((JOBT#YĝC%FPD[\0\R<c%~cBTBT\c"T(# $($ '$w###\\D'T###\$$$$c######### :ZaBcznik Nr 1c do SWZ OPIS PRZEDMIOTU ZAMWIENIA Podstawa prawna |ywienia zbiorowego w jednostkach podlegBych MSWiA: Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeDstwie |ywno[ci i |ywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z pzn. zm.). Rozporzdzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny [rodkw spo|ywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30. 04. 2004 roku str. 1 z pzn. zm., Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319) Rozporzdzenie Parlamentu Europejskiego i Rady 2017/625 z dnia 15 marca 2017 r. w sprawie kontroli urzdowych i innych czynno[ci urzdowych przeprowadzanych w celu zapewnienia stosowania prawa |ywno[ciowego i paszowego oraz zasad dotyczcych zdrowia i dobrostanu zwierzt, zdrowia ro[lin i [rodkw ochrony ro[lin. Przedmiotem zamwienia jest usBuga przygotowania posiBkw, transportu oraz wydania ich w pomieszczeniach stoBwki O[rodka Szkolenia w Pionkach zlokalizowanej przy ul. PrzemysBowej 2, z wykorzystaniem urzdzeD i wyposa|enia znajdujcego si w pomieszczeniach stoBwki dla sBuchaczy kursw i szkoleD organizowanych przez O[rodek Szkolenia w Pionkach Komendy Wojewdzkiej PaDstwowej Stra|y Po|arnej w Warszawie. Rodzaje norm wy|ywienia, [rednie warto[ci energetyczne i od|ywcze produktw |ywno[ciowych a tak|e przypadki, w ktrych normy wy|ywienia mog zosta uzupeBnione zostaBy ujte w Rozporzdzeniu Ministra Spraw Wewntrznych i Administracji z dnia 28 wrze[nia 2020 roku w sprawie wy|ywienia w PaDstwowej Stra|y Po|arnej (Dz. U. z 2020 poz. 1675). Dokonujc kalkulacji ceny |ywienia jednego sBuchacza dziennie nale|y stosowa stawki izasady zawarte w w/w przepisach. Wymiar rzeczowych, zasadniczych i dodatkowych norm wy|ywienia w cigu doby winien by zBo|ony z poni|szych produktw Pieczywo Przetwory zbo|owe i strczkowe Przetwory misne przeliczone na miso w elementach Przetwory rybne przeliczone na filety z ryb MasBo naturalne Inne tBuszcze zwierzce i ro[linne przeliczone na smalec Napoje mleczne przeliczone na mleko peBnotBuste Sery przeliczone na ser peBnotBusty Jaja Ziemniaki Warzywa Owoce Soki z owocw Przetwory owocowe przeliczone na d|em Cukier Herbata Kakao Kawa zbo|owa Kawa naturalna Sl i przyprawy 6. W jadBospisie powinno si uwzgldni: potrawy z ryb, zr|nicowane potrawy misne, potrawy z jaj, mieszane pieczywo do [niadaD i kolacji, masBo ekstra, napoje do [niadaD i kolacji. Do [niadaD, kolacji i obiadw - dodatek sezonowych warzyw i owocw, r|norodnych wdlin, serw, surwek oraz saBatek. Ilo[ osb |ywionych jednorazowo do 50 (czasowo mo|e wystpi potrzeba |ywienia jednorazowo do 150 osb w zwizku z mo|liwo[ci realizacji trzech kursw i/lub szkoleD jednocze[nie). Zamawiajcy planuje w trakcie realizacji umowy wy|ywienia w ilo[ci do 5280. Po podpisaniu umowy Zamawiajcy przedstawi Wykonawcy planowany harmonogram szkoleD. Zamawiajcy zastrzega, i| przedstawiony planowany harmonogram szkoleD mo|e ulec zmianie w trakcie realizacji zamwienia. Ka|dy peBnoporcjowy dzieD |ywieniowy skBada si ze [niadania, obiadu dwudaniowego z kompotem oraz kolacji. Przygotowanie posiBkw realizowane bdzie w oparciu o lokal Wykonawcy posiadajcy wymagan przepisami prawa decyzj wBa[ciwego PIS. PosiBki wydawane bd w pomieszczeniach stoBwki O[rodka Szkolenia w Pionkach znajdujcego si przy ul. PrzemysBowej 2. Wykonawca jest zobowizany uzyska zatwierdzenie zakBadu |ywienia zbiorowego w zakresie dystrybucji posiBkw wydane przez PaDstwowego Inspektora Sanitarnego MSWiA na terenie woj. mazowieckiego dla stoBwki. W przypadku realizacji wy|ywienia dla funkcjonariuszy PSP peBnicych sBu|b poza terenem O[rodka Szkolenia PSP w Pionkach na wniosek Zamawiajcego posiBki bd wydawane i dowo|one we wskazane miejsce w odlegBo[ci maksymalnie do 50 km od O[rodka Szkolenia w Pionkach w postaci ciepBego posiBku i/lub suchego prowiantu z zachowaniem BaDcucha termicznego lub/i chBodniczego. PosiBki musz by przewo|one samochodem przystosowanym do transportu |ywno[ci w uzgodnieniu z inspektorem sanitarnym dziaBajcym na obszarze woj. mazowieckiego. Zamawiajcy przeka|e protokolarnie pomieszczenia stoBwki wraz z wyposa|eniem niezwBocznie po podpisaniu umowy. Zamawiajcy zastrzega, |e przekazane pomieszczenia wraz z wyposa|eniem wykorzystywane bdzie tylko i wyBcznie na potrzeby Zamawiajcego. Koszty mediw (prd elektryczny, woda i [cieki, ogrzewanie ) pokrywane bd przez Zamawiajcego. Wykonawca zobowizuje si wykona przedmiot umowy z zachowanie nale|ytej staranno[ci z uwzgldnieniem zawodowego charakteru swej dziaBalno[ci, przy wykorzystaniu caBej posiadanej wiedzy i do[wiadczenia. Wykonawca o[wiadcza, |e ponosi peBn odpowiedzialno[ za: Zgodno[ [wiadczonych usBug z obowizujcymi normami zbiorowego |ywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi i w tym zakresie odpowiada przed wBa[ciwym PaDstwowym Inspektorem Sanitarnym. Przekazanie Zamawiajcemu na jego |danie kopii protokoBu kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez uprawniony organ kontrolny. W kwestii Wykonawcy jest rwnie| zapewnienie prawidBowego wyparzania naczyD oraz sztucw wielokrotnego u|ytku, na ktrych bd wydawane posiBki (naczynia oraz sztuce wchodz w cen posiBkw), a tak|e odebranie u|ywanych naczyD i odpadw pokonsumpcyjnych oraz wydawanie posiBkw. Wykonawca zobowizany jest we wBasnym zakresie dokona badaD mikrobiologicznych wody w akredytowanym badawczym laboratorium oraz wykona badania maszyny myjco-wyparzajcej w zakresie obowizujcych przepisw prawa (udostpnionej przez Zamawiajcego). Wykonawca odpowiedzialny jest za utrzymanie czysto[ci i higieny w udostpnionych pomieszczeniach. Wykonawca o[wiadcza, |e na ka|de |danie Zamawiajcego dostarczy wymagan przepisami prawa decyzj wBa[ciwego PIS. Zamawiajcy skBadaB bdzie codziennie (w mia,.2hj t v 4 B F H J N P D F LNͻͻɴɴ͋yrnhZ] hZh hZh Bh haGhaG haGh" h]^0h]^0%h]^0h]^0B*CJaJnHphtHh]^0h) huMh@9 huMh huMhgh8~ huMh"h"h B5CJ\h Bh h 5 hob5 h Sh5h h B5*.02hj N6&"`> $ & F *$a$gd $ & F*$a$gd $ & F*$a$gdx" $ & F1$a$gdx" $ & F1$a$gdx"gd B /$a$gd B$a$gd Bj248Xprt8npt46&4HJ "|(*FH4rÿûӷӳì hA}h B hN+?hV h~9hVhVhl hN+?hlhD]hmhG&hyLhh!h%uh& h B hZh BhrB*ph hrhr hrh)|hZ]hrh)|7Xbv$>\|*H /$^a$gdV/$ & F  ^a$gdx"`gd $ & F *$a$gd$( (DFHJpx|~R T xib[WhdD" hA}h! h'bh!h'bhZ]B*mHphsH htJh)| htJhw^ htJh+MNhtJh)|mHsHh)|h)|mHsHhG>{mHsHh2=nhZ]mHsHh2=nh)|mHsH hA}h& hA}hp6hA}h9mHsHh)|mHsHhZ]mHsHhhZ] hA}h B hA}h JT \!(**d,,X.X/3H4.5pJ\KLMNOOO /$ & F a$gdZ] $ & Fa$gd- $^a$gd_)" $ & F a$gd/$ & F ^a$gd /$ & F a$gd X!Z!\!^!l!!!!!!"H"J"L"##v%x%%%d&f&&''(»qbSbh=he PJ^JnHtHh=h ShPJ^JnHtHhNPJ^JnHsHtH hG>{hT-PJ^JnHsHtHhPJ^JnHtH h=hT-PJ^JnHsHtH h=hZ] h-hZ] h^ h& hdD"hB%h'bhBB*PJ^JnHphtHh}1]PJ^JnHtHhZ]PJ^JnHtHhZ] h^ h B(((Z(\((((&)&*(***b,d,,,,,,,j-l-V.X...־־uiiu]Q]]EhtPJ^JnHtHh8~PJ^JnHtHh-PJ^JnHtHh!PJ^JnHtH h\h\PJ^JnHsHtHh\PJ^JnHtH h_lhdD"PJ^JnHsHtHh_)"PJ^JnHtHh_lh\PJ^JnHtHh5PJ^JnHtHhNPJ^JnHtHh_lhdD"PJ^JnHtHh=h[PJ^JnHtHhG>{PJ^JnHtH.>0|0Z11T2V222\4t4,5.5T5|55HpJJJJTKXK\KK.LnLLLDMXMMMM NNijЧИznbnnhPJ^JnHtHhaPJ^JnHtHh-hNPJ^JnHtHh-hTPJ^JnHtHh-hrEPJ^JnHtHhTPJ^JnHtHh_lhrEPJ^JnHtHUhrEPJ^JnHtHh_lPJ^JnHtHhG>{PJ^JnHtHhQhPJ^JnHtHh-PJ^JnHtH#r prowadzonych szkoleD / kursw) na dzieD nastpny zapotrzebowanie na ilo[ci |ywionych z wyszczeglnieniem ilo[ci poszczeglnych posiBkw w cigu dnia z tym, |e w pitki bd dokonywanie ustalenia na soboty, niedziele i poniedziaBki. Nie zBo|enie ww. zamwienia jest jednoznaczne z przerwa w [wiadczeniu usBug. Wykonawca bdzie przygotowywaB jadBospis tygodniowy. JadBospis bdzie przedstawiany na ka|de |danie Zamawiajcego. Wykonawca zapewni wBasny nadzr sanitarny oraz uzyska decyzje wBa[ciwego PIS o wpisaniu do rejestru zakBadw zarwno dla obiektu stoBwki oraz wBasnej bazy lokalowej. Wykonawca zapewni zastaw stoBow wielorazowego u|ytku niezbdna do wydawania posiBkw dla min. 50osb max. 150 osb). Wykonawca zapewni obsBug personaln niezbdn do dostarczenia posiBkw na stoBy oraz uprztniciu naczyD po konsumpcji. Wy|ywienie skBada si z trzech posiBkw dziennie we wszystkie dni tygodnia Bcznie zniedzielami i [witami w godzinach: Zniadanie 700  745 Obiad 1430  1530 Kolacja 1830  1930 Zamawiajcy zastrzega sobie mo|liwo[ zmiany godzin wydawania poszczeglnych posiBkw w zale|no[ci od toku zaj w danym dniu. O powy|szym Zamawiajcy zawiadomi Wykonawc najpzniej do godz. 700 dnia, ktrego dotyczy zmiana godzin wydawania posiBku. Ilo[ posiBkw do przygotowania i wydania bdzie realizowana na podstawie uzgodnienia Naczelnika O[rodka Szkolenia lub osob przez niego wyznaczon zWykonawc w dniu poprzedzajcym dzieD |ywienia. Za wydane posiBki Wykonawca wystawiaB bdzie faktury w okresach nie czstszych ni| raz w miesicu. Wykonawca zobowizany jest do udzielenia gwarancji jako[ciowej i ilo[ciowej na przygotowane posiBki przez okres obowizywania umowy. W przypadku braku mo|liwo[ci wywizania si przez Wykonawc z obowizku przygotowania posiBkw dla kursantw zobowizany bdzie do zapewnienia na swj koszt i ryzyko, we wBa[ciwym czasie wy|ywienia kursantw przez osob trzeci bez ponoszenia dodatkowych kosztw przez Zamawiajcego. Wykonawca zobowizany jest do naprawy na wBasny koszt ewentualnych szkd powstaBych w trakcie wykonywania usBug na terenie Zamawiajcego. Wykonawca musi posiada urzdzenia niezbdne do pr|niowego pakowania po|ywienia. Uwaga: W ramach niniejszego zamwienia Zamawiajcy przewiduje mo|liwo[ skorzystania z prawa opcji zakupu dodatkowych maksymalnie do 500 osobodni wy|ywienia o wymaganiach opisanych w niniejszym opisie przedmiotu zamwienia. Sprzt bdcy na wyposa|eniu Zamawiajcego w kuchni stoBwki O[rodka Szkolenia w Pionkach do wykorzystania podczas realizacji zamwienia przez Wykonawc. System Filtracyjny Purity 1200 Clean  2 szt. Zmywarka kapturowa 100/400V wbudowane dozowniki pBynu myjcego i nabByszczajcego  1 szt. StB wyBadowczy 1900x700x880 mm z pBk  1 szt. StB z blatem wydawczym z pBk i miejscem na kosz 1350x660x850 mm  1 szt. Zmywarka do szkBa i naczyD 50/230V +pompa odpBywu  1 szt. StB zaBadowczy ze zlewem i umywalk (P) 2000 mm , TR, R, blok prawy 24,50 cm z pBk  1 szt. StB przy[cienny z pBk 1200x700x850 mm spawany  1 szt.. StB z basenem 1-komorowym spawany 1000x700x850 mm h=400 mm  1 szt. RegaB magazynowy pBki perforowane 1000x700x1800 mm spawany  1 szt. Bemar jezdny z szafkami grzewczymi 1320x690x900 mm 3xGN1/1- Lozamet  2 szt. Szafa przelotowa 750x700x2000 mm drzwi skrzydBowe  2 szt. Pojemnik gn 1/1 150  6 szt. StB ze zlewem 2  komorowy z pBk 900x600x850  1 szt. RegaB mag. zestaw 168690x400x1750p5  1 szt. RegaB mag. zestaw 169790x400x1750p5  1 szt. RegaB mag. zestaw 174 1290x400x1750p5  1 szt. RegaB mag. zestaw 180 1826x400x1750p5  1 szt. RegaB mag. zestaw 190 2826x400x1750p5  1 szt. StB ze zlewem jednokomorowym z pBka 1000x600x850 mm spawany  1 szt. StB chBodniczy z szufladami 3 drzwiowa liczba szuflad 2  1 szt. StB ze zlewem jednokomorowym z pBk 1900x700x850 mm spawany  1 szt. Zespolony stB do pizzy 2 drzwiowy  1 szt. Kostkarka 10kg/24h zalewana rcznie  1szt. Piecyk konwekcyjny z systemem total quartz 3 kw, 460x340 mm  1 szt. ChBodziarka pod blat z chBodzonym powietrzem obiegowym 180l, drzwi peBne, 600/600/850; obudowa  front stal szlachetna, boki w kolorze srebrnym  2 szt. Lodwka na prbki  1 szt. ChBodziarka niska z 4 szufladami 1342x700x850 mm  1 szt. Wzek kelnerski 3 pBkowy  1 szt. MBynek koloidalny z wBcznikiem pneumatycznym  1 szt. Szafa mroznicza nierdzewna 1400l - 1 szt. StoBy  25 szt. KrzesBa  150 szt. Wykorzystanie sprztu udostpnionego Wykonawcy mo|liwe tylko i wyBcznie w pomieszczeniach udostpnionych przez Zamawiajcego. Wymagania jako[ciowe, o ktrych mowa w art. 246 ust. 2 ustawy Pzp zostaBy okre[lone w opisie przedmiotu zamwienia stanowicym zaBcznik nr 1a, 1b i 1c do SWZ oraz we wzorze umowy stanowicym zaBcznik nr 2a, 2b i 2c do SWZ. Zamawiajcy wskazaB kryterium cena o warto[ci przekraczajcej 60%, poniewa| usBuga bdca przedmiotem zamwienia jest dostpna o ustalonych standardach jako[ciowych wynikajcych m.in. ustawy o bezpieczeDstwie |ywno[ci i |ywienia, rozporzdzenia w sprawie higieny [rodkw spo|ywczych oraz rozporzdzenia w sprawie kontroli urzdowych i innych czynno[ci urzdowych przeprowadzanych w celu zapewnienia stosowania prawa |ywno[ciowego i paszowego oraz zasad dotyczcych zdrowia i dobrostanu zwierzt, zdrowia ro[lin i [rodkw ochrony ro[lin oraz rozporzdzeniem MSWiA w sprawie wy|ywienia w PSP. Ponadto wszelkie koszty usBugi zostaBy ustalone w opisie przedmiotu zamwienia i umowie, tj. minimalny wymiar produktw spo|ywczych, przygotowanie oraz podanie posiBkw, ktre w peBni zaspokajaj oczekiwania i parametry Zamawiajcego.     PAGE  PAGE 5 WL.2370.1.2024 PAGE \* MERGEFORMAT1 NNOOOOOOOOOOOOOOPP P$PQQ$TjTUU6UvUzUU8V@VRVVVWWWW\X^XXXrYtYY|)hhd5>*@B*\]aJphhhd@B*aJphhhV@aJhc2B@aJhcZ@aJhv@aJhhv@aJh hcZmHsHhK hH*h h BH*h!h BhahdD"PJ^JnHtH-O&PRSnTzUWXrYtYY4[6[8[p\r\\3 & F gd^gd^$h*$-DM ^ha$gd`4$*$-DM a$gdd$ & F *$-DM a$gd /$ & F a$gd /$^a$gd5 /$ & F a$gdZ]Y Z*Z,Z:ZFZXZ~ZZZZZZ4[6[8[[l\n\p\r\\jxphch^hK?h^CJOJQJaJ$h h^CJOJQJaJmH sH  h^5 h,* 5h^h^5h`4@aJhd@aJ hhd5@B*aJphhyL@B*\aJph hhd@B*\aJph hhWO5@B*aJphh:35@B*aJphhhd@B*aJph!hhd@B*aJphsH hhd@B*]aJph\]]~^^_(``>aaNbbbTccdlddZeelff gghiii8j3 & F gd^8jjjjjkktttt"t$t(t*t.t0t6t8t:ttJtLtNtRtTt`tbtdtfthtlt|t~ttttttŶ{sks`h#ht@mHsHh7_mHsHhmHsHh)mHsHh<7mHsHh8~0JmHnHujh30JUh3 h30Jh=6jh=6UhAhDSCJOJQJaJhB1hDSCJ hB1hDS\aJhDSCJOJQJaJh;nh;n5CJOJQJaJh;nCJOJQJaJ#6666666666666666666666666666666666666666666666666hH6666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666662 0@P`p2( 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p8XV~ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@6666 OJPJQJ_HmHnHsHtHP`P qhNormalny*$ CJOJQJ_HaJmHsHtH`` P NagBwek 3$<@&"5CJOJQJ\^JaJmHsHJA J Domy[lna czcionka akapituPiP  Standardowy4 l4a ,k , Bez listy `/` PNagBwek 3 Znak*5CJOJQJ\^J_HaJmHsHtH4)`4 P Numer strony^JXg X PHTML - staBa szeroko[CJOJQJ^JaJ&/!& Pnazwa^J"/1" Pshl^JJB@BJ PTekst podstawowy$a$mHsHf/Qf PTekst podstawowy Znak$CJOJQJ^J_HaJmHsHtH@@b@ P0NagBwek  p#mHsHV/qV P0 NagBwek Znak$CJOJQJ^J_HaJmHsHtH< @< P0Stopka  p#mHsHR/R P0 Stopka Znak$CJOJQJ^J_HaJmHsHtHdd PTekst podstawowy wcity 31x^CJaJNN P Tekst dymkaCJOJQJ^JaJmHsH\/\ PTekst dymka Znak$CJOJQJ^J_HaJmHsHtHDD daList Paragraph ^m$<U < qh HiperBcze>*B*^JphR' R 7sOdwoBanie do komentarza CJ^JaJLL !7sTekst komentarza CJaJmHsHf/f  Tekst komentarza Znak$CJOJQJ^J_HaJmHsHtHJjJ #7sTemat komentarza"5\mHsHl/1l "Temat komentarza Znak*5CJOJQJ\^J_HaJmHsHtHX/AX [Body Text Char$CJOJQJ^J_HaJmHsHtH^/Q^ [Heading 3 Char*5CJOJQJ\^J_HaJmHsHtHJPbJ txfTekst podstawowy 2 &dxVCrV txfTekst podstawowy wcity'x^`R` txfTekst podstawowy wcity 2(dx^F>F txfTytuB )$*$a$5>*CJ PJ\tHZZ txf Body Text 2*$*$1$5$7$8$H$a$KHPJaJtH^^ txf Body Text 3+$*$1$5$7$8$H$a$5KHPJaJtH`/` txf Normal Table,5$7$8$H$ CJOJPJQJ_HmHsHtHNN txfWW-ZwykBy tekst-CJOJPJQJaJPZP txf ZwykBy tekst.*$CJOJPJQJaJtHH/@AH BLista/$x1$a$CJPJ^JaJtHT+T 1_l0Tekst przypisu koDcowego0CJaJ^/^ 0_l0Tekst przypisu koDcowego Znak OJQJtHT* !T _l0OdwoBanie przypisu koDcowegoH*l@2l ^ Akapit z list3d*$^m$CJOJPJQJ^JaJtH PK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭VyqhKl*4(J q#cK-îd28D&s#Jc_66o6/U񅉄SÌZئrbFrIg:nx:Ĕ99&4jN iSMd*Ҧ1#lD(^ٰD:sE6)3w|?䠻_@/Opu6xV(D~N-| ] lK546Rl?%C#O01vna0`+%Gdcl GȌU`sI<(= x]J]l tԁOt/VoRݓh~u A4pBg֜+Y;)OݔlU' RyAG65A5<V7QMq8XuӒfY3"=3l-oW5V[CN+|wSnwvJ Y5 F̠&aQvlx -뷶jwVt0xrQ Cm{,nv5\.S D$Yڀ-J[uJz5 ?:5Z7#^(u1&W{ތU꫊د7*ߙ{!tl5fwЪtq:nT=v k:V=*^&whv36V`^PK! ѐ'theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsM 0wooӺ&݈Э5 6?$Q ,.aic21h:qm@RN;d`o7gK(M&$R(.1r'JЊT8V"AȻHu}|$b{P8g/]QAsم(#L[PK-![Content_Types].xmlPK-!֧6 0_rels/.relsPK-!kytheme/theme/themeManager.xmlPK-!A theme/theme/theme1.xmlPK-! ѐ' theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsPK] (- *;WZ (.NYjtt!"#;=@BO\8j?A$&;QSZ!!!8@0(  B S  ?/k )-)-C*urn:schemas-microsoft-com:office:smarttagsmetricconverter 50 km ProductIDoy!!%!(!####q&v&w&}&&&''((,,,,,,,,,&-)-fo,,,,,, -#-)-S     -.UVfgfo*+00 1 3 ,(,,,,,,,,,,,,,-------&-)-S     -.UVfgfo*+00 1 3 ,(,,,,,,,,,,,,-&-)-     ;.8ZMΐU&X3 ,:< P3 xZO *j-W:".!pZ@%&FJh#~>:CrYz {AjE{d  JJ4rZox7d?} Y6pzLO ,* ) W ^ e v *C-Hc>\>)+"]FXo zP=6m. ]` !O!s""_)"dD"x"V#3h$Q %G&?t&{6'(&(sZ(5 )6)>)A*L*gK+g?,.]. /#0]^010I1FL1X131+3:36H3_/4`4 5x5p6P6ah6:%7Y79[ 9@9<<`<==c=+M>H=??@y@A Bc2BOB lBLC8,D2DERElErEaGUoGHUH`HIWIluJKyLuM+MNgMNaN6OHQ3R*RbhRk~RDSfSTCTVU/%UhVmuWFY @ZgZ[[e[6\BV\}1]8]D]Z]r]|s];^)E^ _7_Zadaob!b'bYWcd7e'Jef/fYfkgftxf$ggYg&hQh Shqh j`jnBk'll{A}h{}m~Y(~Z2~8~u=~3$aC,O3M-?~Z*;St"(,u1e<NTgh -_!t9JI1^ .rhT):al-etJ Y E"t7#DTct08H {s9\F~1(T- =DB2Z[y~ >e@ZqH,NaBafJ7s<07A&h;EZ{ H!r\Ks Ik W5 L^|;"T[_ryIA=H(Z%u'gp/=:X(bmA6 +3Ki<rw^ErOPq!P[^C' #+QxRTcZT)|f40|;n!-{:wc-R<~,;t@N)z3@U !<7WOe,?3V.E#l~& ];>~#]z%HXby_lar"'4R;9 > $X \R " GcyxPI0rK[MN#5zQ^,,@ooo| (-  (*HUnknown G.[x Times New Roman5Symbol3. .[x ArialO.  k9Lucida Sans Unicode5. .[`)Tahoma7..{$ Calibri?= .Cx Courier NewC.,.{$ Calibri LightQ StarSymbolMS Mincho;WingdingsA$BCambria MathBA4gSRgDG:fi&Qfi&Q!n0,, 3qHP$PP2! xxs *SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKW ZAMWIENIA GolebiewskiM.Bolesta (KW Warszawa)                         Oh+'0 (4 T ` l x,SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKW ZAMWIENIA GolebiewskiNormalM.Bolesta (KW Warszawa)7Microsoft Office Word@=@XD9@wB;>@⩝Cfi& ՜.+,0 hp  KW PSPQ, +SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKW ZAMWIENIA Tytu  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuwxyz{|}Root Entry FYĝC1TableDcWordDocumentGSummaryInformation(vDocumentSummaryInformation8~CompObj{  F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q