ࡱ> a*bjbjZZ4p0ip0iD55OCOCOCOCOCcCcCcCcC,CcC,P+D+D+D+D+DEEEOOOOOOOSlVBO-OCEEEEEOOCOC+D+DOXHXHXHEvOC+DOC+DOXHEOXHXHVNO+Dז,|EN OO0,PNTWEWOO8WOCOOTXHEEEOOFGEEE,PEEEEWEEEEEEEEE5c B: ZaBcznik nr 4  IV do SWZ Opis przedmiotu zamwienia (szczegBowy opis oraz sposb realizacji zamwienia)  Cz[ IV - Wdlina wieprzowa i woBowa. Lp.Przedmiot zamwieniaSzczegBowy opis przedmiotu zamwienia1KaszankaWdlina podrobowa wieprzowa, parzona, skBadajca si z kaszy jczmiennej lub gryczanej , krwi wieprzowej, pachwiny i pBuc wieprzowych z dodatkiem soli, pieprzu i cebuli. Wyrb w osBonkach sztucznych, przezroczystych do 100 bez nadruku, [ci[le przylegajcych do farszu, batony klipsowane dBugo[ci ok. 10-15 cm, powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, dopuszcza si niewielkie ilo[ci wytopionego tBuszczu, barwa na przekroju brunatno - brzowa. Smak i zapach charakterystyczny, z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 2KieBbasa biaBa parzonaKieBbasa [rednio rozdrobniona, peklowana, parzona, skBadajca si z misa wieprzowego, wody, z dodatkiem substancji uzupeBniajcych i substancji dodatkowych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach naturalnych ok. 25  35 przylegajcych do farszu, odkrcanych w batony dBugo[ci ok. 15 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, o konsystencji [cisBej, barwa osBonki jasno - szara, barwa misa od blado r|owej do ciemno czerwonej, barwa tBuszczu od kremowej do biaBej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 3KieBbasa golonkowaKieBbasa wieprzowa, [rednio rozdrobniona, peklowana, parzona, skBadajca si z misa wieprzowego z dodatkiem wody, soli, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach sztucznych barierowych 70-75 mm, przezroczystych, znakowana etykiet lub w kolorze zBotym. OsBonki [ci[le przylegajce do farszu, batony dBugo[ci ok. 30 - 35 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka, dopuszcza si lekko pomarszczon. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa misa od r|owej do ciemno czerwonej, barwa tBuszczu od biaBej do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, parzonego z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 4KieBbasa mortadelaKieBbasa homogenizowana, parzona, skBadajca si z misa drobiowego oddzielonego mechanicznie, tBuszczu wieprzowego, tkanki Bcznej, wody, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach sztucznych barierowych do 65, koloru kremowo - brzowego z nazw i logo, [ci[le przylegajcych do farszu, batony klipsowane dBugo[ci ok. 30 - 35 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa misa od blado r|owej do r|owej. Dopuszcza si niewielkie otwory powietrza, lekkie odcieki galarety i tBuszczu. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, parzonego, z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 5KieBbasa mortadela z paprykKieBbasa homogenizowana, parzona, skBadajca si z misa drobiowego oddzielonego mechanicznie, tBuszczu wieprzowego, tkanki Bcznej, wody, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach sztucznych barierowych do 65, koloru kremowo - brzowego z nazw i logo, [ci[le przylegajcych do farszu, batony klipsowane dBugo[ci ok. 30 - 35 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa misa od blado r|owej do r|owej. Dopuszcza si niewielkie otwory powietrza, lekkie odcieki galarety i tBuszczu. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, parzonego, z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 6KieBbasa mortadela z pieczarkamiKieBbasa homogenizowana, parzona, skBadajca si z misa drobiowego oddzielonego mechanicznie, tBuszczu wieprzowego, tkanki Bcznej, wody, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach sztucznych barierowych do 65, koloru kremowo - brzowego z nazw i logo, [ci[le przylegajcych do farszu, batony klipsowane dBugo[ci ok. 30 - 35 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa misa od blado r|owej do r|owej. Dopuszcza si niewielkie otwory powietrza, lekkie odcieki galarety i tBuszczu. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, parzonego, z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 7KieBbasa parwkowaKieBbasa homogenizowana, wdzona, parzona, skBadajca si z misa drobiowego oddzielonego mechanicznie, misa woBowego, tBuszczu wieprzowego, skrek wieprzowych, wody, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych. Wyrb w osBonkach naturalnych 25-30 [ci[le przylegajcych do farszu, batony odkrcane, dBugo[ci ok. 10 - 15 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa misa od blado - r|owej do r|owej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, wdzonego, parzonego z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 8KieBbasa toruDskaKieBbasa wieprzowa z dodanym surowcem drobiowym, [rednio rozdrobniona, peklowana, wdzona, parzona, skBadajca si z: misa wieprzowego, misa drobiowego oddzielonego mechanicznie, wody, substancji uzupeBniajcych i dodatkowych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach naturalnych 25 - 35 przylegajcych do farszu, odkrcanych w batony o dBugo[ci ok. 25 - 30 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa osBonki brzowa, barwa misa od blado - r|owej do ciemno czerwonej, barwa tBuszczu od kremowej do biaBej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 9KieBbasa wiejskaKieBbasa wieprzowa, [rednio rozdrobniona, wdzona, pieczona, skBadajca si z misa wieprzowego i kompozycji przypraw. KieBbasa w osBonkach naturalnych wieprzowych 25-35 [ci[le przylegajcych do farszu, batony dBugo[ci ok. 25 cm (odkrcane co ok. 50-55 cm, przewieszane w poBowie ), powierzchnia batonw czysta, sucha, pomarszczona. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa osBonki brzowa, barwa misa od blado - r|owej do ciemno czerwonej, barwa tBuszczu od kremowej do biaBej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 10KieBbasa zwyczajnaKieBbasa mieszana, [rednio rozdrobniona, parzona, skBadajca si z: tBuszczu wieprzowego, skrek wieprzowych, misa woBowego, MOMD, wody, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych, kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach naturalnych 25 - 35 [ci[le przylegajcych do farszu, odkrcanych w batony dBugo[ci ok. 25 cm, przewieszone w poBowie. Powierzchnia batonw czysta, sucha. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa osBonki jasno - brzowa do brzowej. Barwa misa od blado r|owej do ciemno czerwonej, barwa tBuszczu od kremowej do biaBej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, wdzonego, z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 11KieBbasa |ywieckaKieBbasa wieprzowa [rednio rozdrobniona, peklowana, parzona, skBadajca si z misa wieprzowego, wody, soli, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach fibrowych 70  75 mm z nadrukiem nazwy asortymentu. OsBonki [ci[le przylegajcych do farszu , batony dBugo[ci 30-35cm powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka, d    4 6 p ( * , 4 ^ < ԻxmmmmmiiaaWWhPCJPJaJhPCJaJhPhP5CJ\aJhWG5CJ\aJh`5CJ\aJhC*5CJ\aJh5CJ\aJh5CJ\aJhfL.h5CJaJhfL.h5CJ\aJht`5CJ\aJh$5CJ\aJh$5\^JaJhP5CJ\aJhP5\^JaJ6 * , 4 ^ cgkd$$IfF\+*\I     47a7p$G$If ddgd$$ @&a$gd$$ Ldd^a$  $R@sY c7dd$G$If^gkd$$IfF\+*\I     47a7p$ c7dd$G$If^a$$G$If< r  "$PR>@BDFjl $$$$$$$$&*p+r+t+v+x+++F,.2Z2\2^2`2b222x5677777888:>n>p>ռhPB*CJPJaJphh@/5CJ\aJhPCJaJhP5CJ\aJhPhPCJPJaJh+CJPJaJJ@BFlv c7dd$G$If^$G$IfgkdX$$IfF\+*\I     47a7p$v c7dd$G$If^$G$Ifgkd$$IfF\+*\I     47a7p$$$$r+v c7dd$G$If^$G$Ifgkd$$IfF\+*\I     47a7pr+t+x++\2v c7dd$G$If^$G$IfgkdG$$IfF\+*\I     47a7p\2^2b227v c7dd$G$If^$G$Ifgkd$$IfF\+*\I     47a7p7778p>$G$Ifgkd$$IfF\+*\I     47a7pp>r>t>v>>>bABLDNDPDRDTDVD|DFJJJJJJJJJMMjj"m$m&m(m*m,mfmnrfshsjslsnspss`uuv:wxyz {~~~~ ~"~$~t~ʃ̃΃Ѓ҃ԃ܉މUhP5CJ\aJhPB*CJPJaJphhPB*CJaJphhPCJaJh@/5CJ\aJhPLp>r>v>>ND$G$Ifgkd6$$IfF\+*\I     47a7pNDPDVD|DJ$G$Ifgkd$$IfF\+*\I     47a7pJJJJ$m$G$Ifgkd$$IfF\+*\I     47a7popuszcza si lekko pomarszczon. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa osBonki jasno - brzowa do brzowej. Barwa misa od blado r|owej do ciemno czerwonej, barwa tBuszczu od kremowej do biaBej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, wdzonego, z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 12Mielonka wieprzowa prasowanaProdukt blokowy wieprzowy, z dodatkiem surowca drobiowego, [rednio rozdrobniony, parzony, skBadajcy si z misa wieprzowego, misa drobiowego oddzielonego mechanicznie, wody, z dodatkiem substancji dodatkowych, uzupeBniajcych i kompozycji przypraw. Wyrb w osBonce sztucznej barierowej do 90 mm, przezroczystej, [ci[le przylegajcej do farszu, batony klipsowane, dBugo[ci ok. 30 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja [cisBa, barwa misa od blado r|owej do ciemno r|owej, barwa tBuszczu od kremowej do biaBej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego, parzonego, z wyczuwalnym smakiem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 13Parwki wieprzoweKieBbasa homogenizowana, parzona, skBadajca si z misa drobiowego oddzielonego mechanicznie, skrek wieprzowych, tBuszczu wieprzowego, wody, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych, kompozycji przypraw. Produkt w osBonce sztucznej, o [rednicy u|ytej osBonki, pozostawione w zwojach, powierzchnia czysta, sucha; osBonka [ci[le przylegajca do farszu w odcinkach od 12 cm do 14 cm, pozostawione w zwojach, powierzchnia batonu barwy r|owej do jasnobrzowej z odcieniem zBocistym: osBonka [ci[le przylegajca do farszu: niedopuszczalna barwa szarozielona: plamy na powierzchni wynikajce z niedowdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni osBonki. Wygld na przekroju  barwa misa: jasnor|owa: rozdrobnienie i ukBad skBadnikw: surowce drobno rozdrobnione rwnomiernie rozBo|one na przekroju: dopuszczalne pojedyncze otwory powietrzne o [rednicy do 2 mm nie poBczone ze zmian barwy, niedopuszczalne skupiska jednego ze skBadnikw i zacieki galarety. Na przekroju  masa jednolita, konsystencja do[ [cisBa. Konsystencja  do[ [cisBa, elastyczna, soczysta po podgrzaniu. Smak zapach  charakterystyczny dla parwek z misa wieprzowego z lekkim wyczuciem przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy zapach.14Pasztet wieprzowy zapiekany w foremkachProdukt blokowy, podrobowy, pieczony, skBadajcy si z tBuszczu wieprzowego, misa wieprzowego, wtroby wieprzowej, wody, z udziaBem substancji dodatkowych i uzupeBniajcych. Produkt w foremkach z folii aluminiowej. Powierzchnia czysta, sucha, gBadka, widoczna posypka. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja smarowna, jdrna, dopuszcza si niewielkie ilo[ci wytopionego tBuszczu. Barwa na przekroju od szarej do r|owej. Smak i zapach charakterystyczny, z wyczuwalnym smakiem gotowanej wtroby i przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 15Pasztetowa wieprzowaWdlina podrobowa, parzona, skBadajca si z misa gBwnie wieprzowego, wtroby wieprzowej, tBuszczu wieprzowego, wody z udziaBem substancji dodatkowych i uzupeBniajcych oraz kompozycji przypraw. Wyrb w osBonkach sztucznych, do 30, koloru biaBego z nadrukiem, [ci[le przylegajcych do farszu, batony klipsowane o dBugo[ci ok. 10 - 15 cm. Powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka. Na przekroju - surowce rwnomiernie rozBo|one, konsystencja smarowna, jdrna, dopuszcza si niewielkie ilo[ci wytopionego tBuszczu. Barwa przekroju od szarej do r|owo - szarej. Smak i zapach charakterystyczny, z wyczuwalnym smakiem gotowanej wtroby i przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 16PieczeD rzymska wieprzowaProdukt blokowy, [rednio rozdrobniony, pieczony, skBadajcy si z misa wieprzowego, misa drobiowego mechanicznie odkostnionego, wody, substancji dodatkowych i uzupeBniajcych. Wyrb blokowy w foremce, na wierzchu posypany kminkiem, powierzchnia wyrobu czysta, sucha. Struktura plastra do[ [cisBa, barwa misa na przekroju typowa dla misa peklowanego, parzonego, od jasno r|owej do r|owej, barwa tBuszczu od kremowej do biaBej. Niedopuszczalna nietypowa barwa misa na przekroju. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy. 17Salceson wieprzowyWdlina podrobowa- salceson, parzona skBadajca si z misa wieprzowego z gBw i skrek wieprzowych , wody z udziaBem substancji dodatkowych i kompozycji przypraw. Salceson w osBonkach sztucznych , poliamidowych, 90- 110 przezroczystych , [ci[le przylegajcych do farszu, batony klipsowane dBugo[ci ok. 35 cm, powierzchnia batonw czysta, sucha, gBadka. Na przekroju  surowce rwnomiernie rozBo|one , konsystencja [cisBa , plaster grubo[ci 5 mm nie powinien si rozpada, barwa misa od szarej do r|owej, tBuszczu od kremowej do biaBej. Smak i zapach charakterystyczny dla misa peklowanego. Niedopuszczalny smak i zapach [wiadczcy o nie[wie|o[ci lub inny obcy.  Sposb realizacji zamwienia. Wykonawca zobowizany jest dostarcza artykuBy wBasnym transportem i na wBasny koszt w ilo[ciach wynikajcych z wcze[niejszych uzgodnieD telefonicznych zuprawnionym przedstawicielem Zamawiajcego. Dostarczane artykuBy bdce przedmiotem umowy bd przewo|one: specjalistycznym [rodkiem transportu posiadajcym konstrukcj i wyposa|enie odpowiednie do rodzaju przewo|onych artykuBw zapewniajce wBa[ciw temperatur przewo|onego przedmiotu zamwienia, w pojemnikach Wykonawcy, ktre bd opakowaniem zwrotnym, zarwno [rodek transportu jak te| pojemniki musz speBnia wymagania sanitarno-higieniczne dotyczce transportu |ywno[ci. Dostawy na koszt Wykonawcy bd si odbywa 3 razy w tygodniu  poniedziaBki, [rody i pitki w godzinach 7:00-12:30, do magazynu Zamawiajcego mieszczcego si w : Areszcie Zledczym w Krakowie ul. Montelupich 7, 31-155 Krakw oraz Oddziale Zewntrznym Aresztu Zledczego w Krakowie  Nowej Hucie ul. SpBawy 2, 31-988 Krakw. W przypadku braku mo|liwo[ci peBnego zrealizowania zamwienia Wykonawca powiadomi o tym Zamawiajcego i przedBo|y propozycj alternatywnego uzupeBnienia zamwienia z posiadanej aktualnie oferty najpzniej w przeddzieD dostawy do godz. 10:00. Cena proponowanych zamiennie artykuBw nie mo|e by wy|sza ni| cena artykuBw z zamwienia. Propozycj alternatywnego uzupeBnienia zamwienia musi zaakceptowa Zamawiajcy. Ka|dy artykuB winien by zaopatrzony w metk na opakowaniu jednostkowym lub zbiorczym, na ktrej winna by umieszczona nazwa artykuBu, data produkcji i okres lub data przydatno[ci do spo|ycia. Dostarczane artykuBy spo|ywcze powinny posiada mo|liwie dBugi okres przydatno[ci do spo|ycia, nie krtszy ni| 7 dni w przypadku wdlin i 3 dni w przypadku misa. Reklamacje jako[ciowe dotyczce zarwno produktw jak te| stanu [rodka transportu iopakowaD rozpatrywane bd bezzwBocznie w dniu dostawy. Na |danie Zamawiajcego obowizkiem Wykonawcy bdzie w dniu zBo|enia reklamacji lub w dniu nastpnym po uzgodnieniu z upowa|nionym pracownikiem Zamawiajcego wykonanie na wBasny koszt dostawy zastpczej w zamian za towar podlegajcy reklamacji lub te| ponownie wykonanie dostawy [rodkiem transportu i w pojemnikach, ktre speBniaj wszelkie wymogi sanitarne. W przypadku niedotrzymania warunkw okre[lonych w ust. 4 Zamawiajcy zakupi ilo[ artykuBu rwn ilo[ci podlegajcej reklamacji i obci|y kosztami zakupu Wykonawc. Zamawiajcy mo|e w trakcie trwania umowy zleci wyspecjalizowanemu laboratorium wykonanie badaD od 2 do 5 prbek dowolnie wybranego asortymentu z caBej partii towaru na zgodno[ z wymaganiami okre[lonymi w SWZ. Ka|da niezgodno[ bdzie traktowana jako nienale|yte wykonanie umowy. W przypadku uzyskania wyniku potwierdzajcego niezgodno[ badanej partii towaru ze specyfikacj koszt wykonanych badaD obci|a Wykonawc. Natomiast w przypadku wyniku negatywnego koszt badaD pokrywa Zamawiajcy. Wykonawca zobowizuje si do bezpBatnej wymiany towaru o zBej jako[ci lub, gdy wymiana bdzie niemo|liwa, do poniesienia kosztw zakupu awaryjnego, tj. r|nicy cen zakupu towaru, a tak|e ewentualnych innych kosztw poniesionych przez Zamawiajcego zwizanych z realizacj tego zakupu. $m&m,mfmhs$G$Ifgkd%$$IfF\+*\I     47a7phsjspss`uu:wxy {~$G$Ifgkd$$IfF\+*\I     47a7p ~~$~t~̃$G$Ifgkdo$$IfF\+*\I     47a7p̃΃ԃމ$G$Ifgkd $$IfF\+*\I     47a7pމN$G$Ifgkd $$IfF\+*\I     47a7pLNPRTV|֔ؔڔܔؖV֘J>$\֜؜z| "^źzrrfhol h5PJaJhPJaJh)h)5PJ\aJh)5PJ\aJ h)5\h)h)aJh)h)5PJaJh)h)PJaJhol hPJaJhh5CJaJhPB*CJaJphh@/5CJ\aJhP5CJ\aJhPhPCJaJ(NPV|ؔ$G$Ifgkd^ $$IfF\+*\I     47a7pؔڔܔؖV֘J>rrVVV$ & F 5$7$9D^`a$gd$ & F V5$7$9D^`Va$gd gdgkd $$IfF\+*\I     47a7p >؜ȦD&(*$ Ldd^a$gd$ & F V5$7$9D^`Va$gd Sdgd)$d^a$gd)$ & F V5$7$9D^`Va$gd) VZ<>xܢȦ,8ҨtvD&(*hhol h5PJaJhol hPJaJhPJaJ!20p1X. A!7"7#R$R% $$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7p$$If!vh#v\#vI #v:V 5\5I 5/ / / 47a7px666666666vvvvvvvvv666666>6666666666666666666666666666666666666666666666666hH6666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666662 0@P`p2( 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p8XV~ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@66666_HmHnHsHtHV`V Normalny *$5$7$9DCJ_HmHsHtHPP  NagBwek 1 & F$a$^]`$5PP  NagBwek 3@& & F & F$a$$5\JA J Domy[lna czcionka akapituTi@T 0 Standardowy :V 44 la ,k , 0 Bez listy */* WW8Num1z0*/* WW8Num1z1*/* WW8Num1z2*/!* WW8Num1z3*/1* WW8Num1z4*/A* WW8Num1z5*/Q* WW8Num1z6*/a* WW8Num1z7*/q* WW8Num1z8J/J Absatz-StandardschriftartP/P WW-Absatz-StandardschriftartR/R WW-Absatz-Standardschriftart1T/T WW-Absatz-Standardschriftart11V/V WW-Absatz-Standardschriftart111X/X WW-Absatz-Standardschriftart1111Z/Z !WW-Absatz-Standardschriftart11111\/\ "WW-Absatz-Standardschriftart111111^/^ #WW-Absatz-Standardschriftart1111111`/` $WW-Absatz-Standardschriftart11111111b/!b %WW-Absatz-Standardschriftart111111111d/1d &WW-Absatz-Standardschriftart1111111111f/Af 'WW-Absatz-Standardschriftart11111111111>/Q> WW8Num6z0CJOJQJ^JaJ:/a: WW8Num7z0OJPJQJ^JB/qB WW8Num12z05OJPJQJ\^J2/2 WW8Num13z05\</< WW8Num14z0OJPJQJ^Jh/h (WW-Absatz-Standardschriftart111111111111j/j )WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111l/l *WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111n/n +WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111p/p ,WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111r/r -WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111t/t .WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111v/v /WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111L/!L Domy[lna czcionka akapitu5x/1x 0WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111111z/Az 1WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111111|/Q| 2WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111111~/a~ 3WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111111111/q 4WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111111111/ 5WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111111111/ 6WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111111111111/ 7WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111111111111/ 8WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111111111111>/> WW8Num8z0CJOJQJ^JaJ/ 9WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111111111111111/ :WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111111111111111@/@ WW8Num10z0CJOJQJ^JaJ/ ;WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111111111111111/ <WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111111111111111111>/!> WW8Num9z0CJOJQJ^JaJ8/18 WW8Num11z0 OJQJ^J/A =WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111111111111111111./Q. WW8Num3z156/a6 WW8Num9z2 OJQJ^J6/q6 WW8Num9z3 OJQJ^J6/6 WW8Num9z4 OJQJ^J8/8 WW8Num10z1 OJQJ^J8/8 WW8Num10z3 OJQJ^J8/8 WW8Num11z2 OJQJ^J8/8 WW8Num11z3 OJQJ^J8/8 WW8Num11z4 OJQJ^J8/8 WW8Num12z2 OJQJ^J8/8 WW8Num12z3 OJQJ^J8/8 WW8Num12z4 OJQJ^J8/8 WW8Num15z0 OJQJ^J8/!8 WW8Num15z1 OJQJ^J8/18 WW8Num15z3 OJQJ^JL/AL Domy[lna czcionka akapitu46/Q6 WW8Num9z1 OJQJ^JL/aL Domy[lna czcionka akapitu3/q >WW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111111111111111111L/L Domy[lna czcionka akapitu2/ ?WW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111111111111111111111L/L Domy[lna czcionka akapitu1/ @WW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111111111111111111111/ AWW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111111111111111111111/ BWW-Absatz-Standardschriftart11111111111111111111111111111111111111/ CWW-Absatz-Standardschriftart111111111111111111111111111111111111111F/F Znaki przypisw dolnychP/P WW-Domy[lna czcionka akapitu0)0 Numer strony</!< Znaki numeracji5\Z/1Z Symbole wypunktowaniaCJOJPJQJ^JaJJ/AJ Znaki przypisw koDcowych6/Q6 WW8Num4z0 OJQJ^J>/a> WW8Num5z0CJOJQJ^JaJ@/q@ WW8Num16z0CJOJQJ^JaJ/ DWW-Absatz-Standardschriftart1111111111111111111111111111111111111111@/@ WW-WW8Num5z05OJQJ^J6/6 WW8Num7z1 OJQJ^J6/6 WW8Num7z2 OJQJ^J6/6 WW8Num7z3 OJQJ^J@/@ WW-WW8Num8z0OJPJQJ^J6/6 WW8Num8z1 OJQJ^J6/6 WW8Num8z2 OJQJ^J6/6 WW8Num8z3 OJQJ^JP/P WW-OdwoBanie do komentarzaCJ`/!` WW-Symbole wypunktowaniaCJOJPJQJ^JaJ</1< WW-Znaki numeracji8U A8 HiperBcze >*B* phR/QR OdwoBanie przypisu dolnego1H*V/aV OdwoBanie przypisu koDcowego1H*P& qP OdwoBanie przypisu dolnegoH*T* T OdwoBanie przypisu koDcowegoH*RR NagBwek6 yx$OJQJCJPJ^JaJVBV Tekst podstawowyz & F^]`5\*/* Lista{^J HH Podpis6 |xx $CJ6^JaJ]BB Indeks} & F^]` $^J RR NagBwek5 ~x$OJQJCJPJ ^J aJHH Podpis5 xx $CJ6^J aJ]dd NagBwek4 & F^]`x$OJQJCJPJ ^J aJZZ Podpis4 & F^]`xx $CJ6^J aJ]dd NagBwek3 & F^]`x$OJQJCJPJ ^J aJZ2Z Podpis3 & F^]`xx $CJ6^J aJ]dd NagBwek2 & F^]`x$OJQJCJPJ ^J aJZRZ Podpis2 & F^]`xx $CJ6^J aJ]dd NagBwek1 & F^]`x$OJQJCJPJ ^J aJZrZ Podpis1 & F^]`xx $CJ6^J aJ]^C^ Tekst podstawowy wcity & F^7]`bb NagBwek & F^]`x$OJQJCJPJ ^J aJJ J Stopka & F p#^]`aJROR Zawarto[ tabeli & F^]` $JJ NagBwek tabeli $a$ $5\:: Zawarto[ ramkiJ>J TytuB & F$a$^]` CJ 5\@J@ PodtytuB$a$CJ6aJ]Z Z WW-Tekst komentarza & F^]`CJx x WW-Tekst podstawowy wcity 2! & Fdh$a$^]`aJF" F Tekst dymkaOJ QJ CJ^J aJj^2 j Normalny (Web)* & F*$7$5$9D^]` 5aJ\` B `  Bez odstpw*$(CJOJ PJQJ ^J _HaJmHsHtH`R ` Tekst przypisu dolnego^]` $CJaJOb Default+ & F$a$*$5$3$9D^]`A$1B*mHphOJQJsHsHPJ^JaJ_H9tH9PK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭V @l8b묮7J3J:t7͍7o,q)נTi n7^R|y _o֛~ J%|,U-RЅre1m1oKLylȒLXr:b 8Hؓr(s KP, W02= $-O 8IdZ}r鋷/~?}ů3Z%7~ۏ^}^ ÎsW}7gϯw8EA痓腈;q P -Qձ'* xord|"C0hq*[{8pc(& T\REXXz76رX~gxuD.鑾M. .SAΨkM|l#@A{h"QRC5d"ٝk 0e^kppدPfaid#$c=Ęlq#DQvIb )C&]u q@p?Y4p~5x ֔D2XvY%vgv'{St{;Yb<' ]ٹc,g:G]|:Ӆ3Eq*u-hu+`l L/Na$J!|r+~wZ}7;nV䤳.7pSM!&ćrźinf?Ӭo&U$Äq3WgɇkԁGzޣOFҮR'ǚa>ٙ`W 82gK"n8$*JI f%Lّ^vVx::l}3m|PJJ5?k>}P!aIl8HTI wv-,6,n+P-jYTۃ_.C4`^gW9GzSq]=4.in6 =g٩V/B㲱CjS rcqXbmY)hFRf?c%;B=z!k ʒp!HuIAD$%QW@c]C4:O&O2@a7VKipůVlO'+WʁC"B1Иfe|7s(]G4 Ѭ^jOWn?фawBС@3IV6PK! ѐ'theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsM 0wooӺ&݈Э5 6?$Q ,.aic21h:qm@RN;d`o7gK(M&$R(.1r'JЊT8V"AȻHu}|$b{P8g/]QAsم(#L[PK-![Content_Types].xmlPK-!֧6 0_rels/.relsPK-!kytheme/theme/themeManager.xmlPK-!@theme/theme/theme1.xmlPK-! ѐ' theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsPK] D-< p>*'*1]a @$r+\27p>NDJ$mhs~̃މNؔ>*()+,-./0234XYZ[\^_`8@0(  B S  ? ~ ku &&*%*41>166Dx~DDvx~(Cppqr  _`~9:NCDV>>234Hh!i!j!}!y$z${$$'''',,,,////22225555S8DDwx(Cppqr _`9:CD>>34i!j!z${$'',,//2255S8DDtt < JoP^`P@@^@`0^`0``^``^`^`^``^``00^0`^`o(.^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.^`)^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.tt < tt е** wb*v,?F<&fxtk+u,S -@/WG6kC*P)t`q|5$`DD@( "D@ jUnknownG.[x Times New Roman5Symbol3. .[x Arial7$BCambria] StarSymbolSegoe UI Symbol;Wingdings?= .Cx Courier NewG. P<*Microsoft YaHei5Mangal5. .[`)TahomaO.  k9Lucida Sans Unicode7..{$ CalibriC.,.{$ Calibri LightA$BCambria Math"Ah+ǧ+ǧ !;#~ !;#~!0DDKQP u,! xxyL {Z a t w i e r d z a m znak sprawy 7/D/Kw-{/11Xymena Lubomirska   Oh+'0(4@T p|    |Z a t w i e r d z a m znak sprawy 7/D/Kw-/11 Normal.dotmXymena Lubomirska17Microsoft Office Word@0@:@T@ !; ՜.+,0x hp  XHewlett-Packard Company~#D |Z a t w i e r d z a m znak sprawy 7/D/Kw-/11 Tytu  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abdefghijlmnopqrstuvwxyz{|}~Root Entry Fp^,Data c1TablekWWordDocument4SummaryInformation(DocumentSummaryInformation8CompObj{  F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q