1
Blok z indyka łagodny
otrzymany od 90% do 97% mięsa z fileta z indyka, 0% MOM, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla bloku z indyka. Wygląd - batony w kształcie kwadratu, waga od 0,80 kg do 1,20 kg, próżniowo pakowane w "wakum". Barwa powierzchni jasnoróżowa do lekko brązowej, przekroju - barwa mięsa jasnoróżowa, surowce jednolicie drobno rozdrobnione, równo rozłożone, konsystencja - ścisła, elastyczna, plastry grubości 3 mm, nie powinny się rozpadać. konserwacyjnym, charakteryzujące się czystą nie uszkodzoną skorupką. Wysokość komory powietrznej jaja klasy M nie może przekraczać 6 mm, białko powinno być przezroczyste i klarowne; żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu jajem słabo ruchliwe, powracające do centralnego położenia, bez ciał obcych. Tarczka zarodkowa - niewidoczna. Zapach swoisty, bez obcego zapachu. Waga jaja kurzego od 53 g do 63 g. Pakowane w wytłaczanki umieszczone w opakowaniu transportowym nie więcej niż 360 sztuk - ułożone tępym końcem ku górze. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego.
150 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
Kliniczne Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu ul. Reymonta 8 45-066, Opole
(0 )
2
Ćwiartki z kurczaka świeże (waga 1 szt. od250g do300g)
mięso drobiowe uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające udo i podudzie wraz z mięśniami, skórą i grzbietem. Powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia. Powinno posiadać klasę handlową A- nie może wykazywać oznak zamrożenia. Konsystencja - jędrna, elastyczna, zapach - naturalny, swoisty, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, barwa mięśni - charakterystyczna, jasnoróżowa bez krwawych wylewów.
700 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
3
Filet kl.A z piersi indyka świeży
element tuszki indyczej obejmujący mięsień piersiowo powierzchniowy bez przylegającej skóry, w całości lub podzielony na części. Wygląd: mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, powierzchnia może być wilgotna, dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca. Barwa naturalna, jasnoróżowa, charakterystyczna dla mięśni piersiowych, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach. Powinno posiadać klasę handlową A- nie może wykazywać oznak zamrożenia Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa indyczego, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
250 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
4
Filet kl.A z piersi kurczaka, świeży
element tuszki kurczęcej obejmujący mięsień piersiowo powierzchniowy bez przylegającej skóry i polendwiczek w całości lub podzielony na części. Wygląd: mięśnie piersiowe pozbawione skóry,polendwiczek, kości i ścięgien, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, powierzchnia może być wilgotna, dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca. Powinno posiadać klasę handlową A- nie może wykazywać oznak zamrożenia. Barwa naturalna, jasnoróżowa, charakterystyczna dla mięśni piersiowych, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
1100 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
5
Kiełbasa drobiowa parzona lekko podwędzana
otrzymana z mięsa z fileta z kurczaka, od 65% do 70% i udka z kurczaka 28% - 33 % , 0% MOM, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla kiełbasy drobiowej. Wygląd - batony w osłonce bialkowej, Ø 65-70 mm. waga od 0,80 kg do 1,20 kg, próżniowo pakowane w "wakum", produkt nie może wykazaywać oznak zamrożenia Barwa powierzchni jasnoróżowa do lekko zlocistej, przekroju - barwa mięsa jasnoróżowa, surowce jednolicie drobno rozdrobnione, równo rozłożone, konsystencja - ścisła, elastyczna, plastry grubości 3 mm, nie powinny się rozpadać.
170 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
6
Kurczak w masełku
Filet z kurczaka 85%, woda, sól, błonnik pszenny bezglutenowy, czosnek, warzywa suszone w tym seler, cebula, olej rzepakowy.Powierzchnia barwy od jasnobrązowej do brązowej. Kształt okrągły. Worek foliowy. Barwa w przekroju jasnoróżowa. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, wędzonego, produkt soczysty, dość kruchy. Wyczuwalne wędzenie. Niedopuszczalny smak i zapcha świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy.
50 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
7
Kurczaki całe
właściwie umięśnione, prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, gładkie, powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek substancji obcych, zabrudzeń lub krwi. Barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Powinno posiadać klasę handlową A- nie może wykazywać oznak zamrożenia. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zjełczałego tłuszczu.
10 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
8
kiełbaski drobiowe
mięso drobiowe 65%, mięso wieprzowe 15%, sól, błonnik pszenny bezglutenowy, ocet, czosnek, mieszanka smakowa, aromaty przypraw. Kiełbaśnice 24-26 mm. Długości ok 150 mm. Barwa powierzchni słonecznikowa do jasnobrązowej. Na końcach zawijane. Worek foliowy. Barwa mięsa jasnoróżowa. Smak bardzo delikatnie słony. Wyczuwalne wędzenie. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy.
70 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
9
Polędwica z kurczaka
od 80% do 90% mięsa z kurczaka wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno - tłuszczowych, niewędzony, parzony. Wygląd ogólny produkt w sztucznej osłonce, ściśle przylegającej do powierzchni wyrobu, baton o długości od 30 - 40 cm i średnicy około 100 mm, powierzchnia czysta. Struktura i konsystencja ścisła, soczysta, krucha, produkt nie może wykazaywać oznak zamrożenia. Barwa na przekroju - barwa mięsa jasnoróżowa do różowej, typowa dla użytego mięsa drobiowego. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami.
350 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
10
Skrzydełka z kurczaka
element tuszki kurczęcia, właściwie umięśnione, prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, linie cięcia równe, gładkie, powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek substancji obcych, zabrudzeń lub krwi. Barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zjełczałego tłuszczu.
10 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
11
Szynka z indyka
mięso z indyka minimum 90%, 0% MOM wyrób otrzymany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych indyczych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno - tłuszczowych, niewędzony, parzony. Wygląd ogólny: produkt w sztucznej osłonce, ściśle przylegającej do powierzchni wyrobu, baton o długości od 30 - 40 cm i średnicy około 100 mm, powierzchnia czysta. Struktura i konsystencja ścisła, soczysta, krucha, produkt nie może wykazaywać oznak zamrożenia. Barwa na przekroju - jasnoróżowa do różowej, typowa dla użytego mięsa indyczego. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa indyczego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami.
180 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
12
Udko kl. A z kurczaka świeże
element tuszki kurczęcej obejmujący kości - udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami. Dwa cięcia wykonuje się w stawach. Wygląd: noga właściwie umięśniona, prawidłowo wykrwawiona i ocieknięta, linie cięcia równe, gładkie, powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi; dopuszcza się niewielkie nacięcia skóry i mięśni przy krawędziach cięcia, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, produkt nie może wykazaywać oznak zamrożenia. Barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
200 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
13
Wątroba z drobiu z kurczaka lub indyka
wątroba z kurczaka lub indyka uzyskana podczas patroszenia tuszek w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych. Podwójne lub pojedyncze płaty bez zanieczyszczeń i skrzepów krwi, dopuszcza się pojedyncze części płatów o wielkości nie mniejszej niż połowa płata; usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; na powierzchni niedopuszczalna oślizgłość lub nalot pleśni; powierzchnia mokra z naturalnym połyskiem; dopuszcza się obeschniętą powierzchnię oraz niewielki wyciek w opakowaniu. Barwa beżowa do brunatnowiśniowej, charakterystyczna dla wątroby świeżej. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżej wątroby drobiowej, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
10 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
14
Filet wędzony z indyka
mięso z piersi z indyka 86%, woda, sól, glukoza, ekstrakty przypraw, aromaty, aromat dymu wędzarniczego. Powierzchnia barwy od jasnobrązowej do brązowej. Kształt naturalnego fileta. Worek foliowy. Barwa w przekroju różowa lub jasnoróżowa. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, wędzonego, produkt soczysty, dość kruchy. Wyczuwalne wędzenie. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy.
80 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
15
Pasztet drobiowy w formie
mięso drobiowe 60%, woda, tłuszcz wieprzowy, wątroba drobiowa, sól, przyprawy naturalne, pieprz biały, kolędra. Paszet w foremkach aluminiowych ok 0,20 kg. Barwa powierzchni jasnobrazowa, pieczona. Worek foliowy. Barw mięsa jasnoróżowa do brązowej, smak mięsa pieczonego, wyczuwalne przyprawy. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości, kwaśny, pleśniowy i inny obcy.
50 kg
0%
23%
5%
7%
8%
Różna stawka VAT
nie podlega
zw.
PLN
EUR
-
(0 )
Komunikaty